Jag gillar överspelet mellan Rosol och Federer av två anledningar. Dels tycker jag inte att Federer bevisat att han fortfarande kan behärska gruset. Förra året spöade han Stepanek i liknande utklassningsstil som igår men torskade i rundan efter mot Nishikori.

Ska man välja något underlag för Rosol så är det grus. Sedan 2012 har tjecken spelat 50 matcher på grus och bara förlorat 2 av dessa matcher med slutsiffror under 19 games.

Roger Federer har bara vunnit 7 av 28 grusmatcher (exkl RG) med större marginal än 18 games och då räknar jag med 2012 när han fortfarande var att räkna med på allvar.

Jag tror att Rosol kommer ha en liknande taktik i sina servegem som han hade mot Llodra i andra omgången. Nu såg jag inte matchen men att bedöma av rapporter var det väldigt många korta poäng i matchen och lyckas bara Rosol komma in i ett bra tempo med en fungerande serve och en bra volley så ska han lösa överspelet.

Federers returspel är svagt och på grus blir hans chip-returer betydligt sämre än på t.ex hard eller framför allt gräs.

Spelet är över 18,5 games i matchen till 1,83 hos Ladbrokes. Risken med hcp-spelet är att vi får se ett liknande scenario som mellan Lu och Raonic där underdogen krigar till sig första set och kollapsar sedan.

This is the stats tab
This is the post tip