Sent reduceringsmål i Norwich och under 2,5 gick upp i all världens rök. Nya friska tag tas när Napoli tar emot Roma i en väldigt speciell match. Det var ju i den italienska cupfinalen i våras som en Napoli-supporter sköts till döds av en ökänd Roma-huligan. Första gången lagen möts sedan dess och därför är säkerhetspådraget enormt. Matchen spelas utan bortasupportrar och är flyttad till 15.00. Förhoppningsvis blir det bara fokus på fotbollen i eftermiddag vilket såväl Rafa Benitez som Francesco Totti uppmanat till.

Med 2-0 mot Cesena visade Roma att man kommit över den pinsamma 1-7-förlusten mot FC Bayern. Tror inte att man förlorar här då jag ser dem som ett betydligt mer komplett lag än dagens Napoli.

Serie A
2 Roma 9 7 1 1 16 4 12 22
7 Napoli 9 4 3 2 17 12 5 15

Napoli hemma
4 2 1 1 11 7 7

Formen (från vänster)
O, V, O, V, V

Senaste match
Atalanta-Napoli 1-1 (86' Higuain)

Roma borta
4 2 1 1 5 4 7

Formen
V, O, V, F, V

Senaste match
Roma-Cesena 2-0 (8' Destro 81' De Rossi)

Efter en horribel inledning på säsongen har Napoli så sakteliga börjat vakna till liv. Senaste hemmamatchen slutade 6-2 (!) mot ett läckande såll i Hellas Verona. I veckoomgången lyckades man visserligen kvittera borta mot Atalanta (1-1) men borde fått med sig alla tre pinnarna. Callejon missade årets läge och Higuain brände straff i slutminuterna. Sånt är livet och nu väntar betydligt tuffare motstånd när den delade serieledaren kommer på besök. Ska vi jämföra offensiva kort är det relativt jämnt och nämnde Callejon är i kanonform.

Däremot är det stor fördel Roma om man jämför lagens defensiv. Rudi Garcias presspel fungerar grymt bra i serie A och 16-4 i målskillnad talar sitt tydliga språk. Napoli har släppt in tre gånger så mycket mål och det är väl inte så konstigt när mycket är nytt och Raul Albiol förväntas leda fyrbacken med Koulibaly bredvid sig. Roma har visserligen Bayern München-returen till veckan, men Garcia har roterat planenligt och både Totti, Florenzi och Nainggolan vilades mot Cesena. Det är killar som kommer ha pigga ben och kriga 90 minuter för att Roma ska behålla den delade serieledningen med Juve.

Champions League i all ära, Roma har ett uttalat mål att vinna ligan i år och då kan man inte ta lätt på några matcher. Speciellt inte borta mot Napoli.

Preliminära startelvor enligt la Gazzetta dello Sport

Napoli (4-2-3-1) Rafael - Maggio, Albiol, Koulibaly, Ghoulam - Inler, David Lopez, Callejon - Hamsik, Insigne, Higuain

Avbräck
Zuniga

Roma (4-3-3) De Sanctis - Torosidis, Yanga-Mbiwa, Manolas, Holebas - Pjanic, De Rossi, Nainggolan - Florenzi, Totti, Gervinho

Avbräck
Balzaretti, Strootman, Castan, Borriello, Maicon, Astori

SPELTIPS
Som jag är inne på tycker jag att Roma är mer av ett färdigt lag än Napoli. Benitez letar fortfarande efter att få ut max av sitt lag och man har inte mött motstånd av Romas kaliber ännu. Tror det kommer visa sig vilket lag som är mest samspelt och även risk att nyckelspelare i Napoli känner sig slitna efter resan till Atalanta i onsdags. Roma roterade desto mer och kommer kunna erbjuda fler friska ben i kväll.

Överraskande nog (beror nog på inbördes möten de senaste åren) är Napoli favorit. Inte ofta vi får höga odds på Roma men här betalas det runt 3 gånger pengarna på rak bortaseger. Värt en peng tycker jag.

Mitt huvudspel blir dock Roma +0,25 (0,0 +0,5) till 1,88 hos bet365 . Det betyder att vi får halv vinst (1,44) om Roma bara skulle få med sig en pinne till huvudstaden. I min bok är Roma betydligt bättre än Napoli som inte kommer kunna utmana om scudetton i år.

Hur spelar ni på matchen?

@lellesandahl på twitter

P.S. Lyssna gärna på Sportbladets Spel-podd där jag gästspelade i går.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/spel/article19786472.ab


EDITERAD 2014-11-01 02.35:40

This is the stats tab
This is the post tip