Det gick ju alldeles utmärkt även igår med båda mina spel och mitt rekarträd fortsätter att växa mot himmelen. Inte tror jag att det kommer gå sämre under söndagskvällen då jag tar mig an MLS-slutspelet som jag har gott självförtroende när jag får för mig att reka som en följd av fint track record.

Semifinalernas första möte (eller Conference-finaler) ska spelas och till semifinal kommer Los Angeles som tog sig vidare efter förkrossande 5-0 mot Salt Lake i kvarten. Nu möter man Seattle hemma som med nöd och näppe gick vidare mot Dallas efter 1-1 samt 0-0. Det var dessutom mot ett Dallas som i sin tur med nöd och näppe tog sig vidare från åttondelsfinalen (den match man tvingas spela om man tar sista slutspelsplatsen från grundserien).

Los Angeles slutade på andra plats efter just Seattle i grundserien och man gjorde det tack vare ett nästintill perfekt hemmafacit. 17 spelade matcher, 12 vinster, fyra oavgjorda och bara en förlust. Man var både divisionens och hela MLS bästa hemmalag under året och man slutade på en målskillnad som stod på 44-14 efter 17 slutspelsomgångar. Till den statistiken kan vi nu även alltså lägga en slutspelsmatch som slutade 5-0.

Seattle vann visserligen sin division men man har nu bara vunnit en fotbollsmatch på fem försök och man har bara tre segrar på sina 10 senaste 90 minutare då man exempelvis klart fått stryk både mot Dallas och New York med 3, respektive 4-1.

Lagen har mötts 10 gånger då Los Angeles stått som hemmalag och Seattle har bara vunnit ett möte. Vi hittar två oavgjorda bland de senaste men i övrigt står oftast resultaten 4-0, 3-0, 1-0, 3-1 och 5-1 till Los Angeles att finna i den moderna historiken.

Även om vi räknar in mötena då Seattle har spelat hemma är det stor fördel till Los Angeles men då detta är slutspel och dubbelmöte bör vi rikta mer fokus på just Los Angeles hemmamatcher där de alltså är överlägsna och har smått förkrossande statistik oavsett vilka de möter.

Seattle har en stark offensiv som de levt på hela säsongen men det visade sig senast att det gick att hålla dem tysta. Dessutom kommer Seattle lägga fokus på defensiven som inte alls är i paritet med deras offensiva styrka.

Alonso saknas förmodligen i Seattle och det är ett stort, stort avbräck för gästerna. Det här kommer bli oerhört svårt för dem att greja ett resultat och deras enda chans att bräcka Los Angeles är definitivt på hemmaplan för detta första semifinalsmöte kommer ledas av ett spelskickligt mittfält med Sarvas och Juninho och det kommer vinnas av Donovan och Keane där framme.

Ettan spelas till 1.80 hos Unibet .

Lycka till lads!
Twitter: @RalleArvid

This is the stats tab
This is the post tip