Det är dags för EM-kval igen och jag tycker mig skönja ett par värdespel på målskyttar.
Vi börjar med att blicka fram emot lördagen och matchen Israel-Wales.
Det är nuvarande ettan mot tvåan i grupp B, som även innehåller Belgien, Bosnien & Hercegovina, Cypern samt Andorra. Med andra ord, en viktig match för dessa lag som såklart, likt många andra mästerskapsfattiga nationer ser sin stora chans nu när deltagarna är fler sommaren 2016.
Israel har hittills vunnit med 2-1 borta mot Cypern, vunnit med 4-1 borta mot Andorra och vunnit med 3-0 hemma mot Bosnien. Dessförinnan passade man på att tvåla till Honduras med 4-2 i en träningsmatch.
Gemensam nämnare?
Omer Damari.
Den nyblivne Leipzig-anfallare har gjort mål i varenda match. Tre st mot Andorra, till och med.
Nu är Wales bättre än Andorra, förvisso. Men ändå.
Att vi får sköna 3,40 på hela EM-kvalets skytteligaledare känns oemotståndligt. Särskilt när han står i odds 2,25-3,00 på de flesta andra ställen jag snabbkollat.

Wales har sett till att stänga bakåt när man mött Bosnien (0-0) och Belgien (0-0), medan man släppt in mål i segermatcherna mot Andorra och Cypern.
Tyvärr torde väl matchbilden, om Wales får bestämma, bli densamma som mot övriga konkurrenter om topplaceringarna i gruppen.
Men, som sagt, oddset är ändå för högt för mig för att låta bli.

Det som talar emot är att 26-åringens målform verkar ha kommit av sig. Åtta ligamål på 13 matcher under hösten har blivit 0 mål på 6 ligamatcher i Zweite Bundesliga sedan flytten.

***
När den svenska startelvan presenteras runt kl 12 svensk tid idag fredag kommer sannolikt Isaac Kiese-Thelin finnas nerklottrad intill Ibrahimovic i en 4-4-2.
I hålrummen som bör uppstå i Zlatans omnejd inbillar jag mig att Kiese-Thelin kommer att få sina lägen under matchen.
3,25 på honom som målskytt är för bra för att låta bli. Den som känner sig hugad kanske till och med smyger in "tv-pengen" på honom att göra minst två, till aptitliga 17,00? (10,00 på en del andra bolag.)

EDITERAD 2015-03-27 11.31:42

This is the stats tab
This is the post tip