Spelar Villareal -1,5 mot Cordoba ikväll.

Känns som att det ligger en överkörning och väntar här.

6. Villarreal 31 14 9 8 44:30 51
20. Cordoba 31 3 10 18 21:51 19


Hemma:
6. Villarreal 15 10 0 5 26:15 30

Borta:
19. Cordoba 15 2 4 9 10:29 10


Inte nog med att Cordoba ligger toksist i ligan, de har även ett par avstängningar idag, vilket tvingar laget att möblera om. Villareal har ett bra skadeläge, har funnits vissa tveksamheter kring stjärnan Vietto, men han väntas starta. Bruno och Musacchio skadade sedan tidigare, men finns ändå en hyfsad bredd.

Nu sprattlade visserligen Cordoba till och tog en poäng senast, vilket innebär att tabellraden över de senaste 12 matcherna numera är 0-1-11. Med sju omgångar kvar är det nio poäng upp till strecket, vilket innebär att ett nytt La Liga-kontrakt är långt borta. 11 av 18 förluster i ligan har varit med mer än ett mål.

Vad Villareal kan hemma, det har vi fått se en del i ligan och även i viss mån i EL. Nu verkar det visserligen som man fick lida en del för det där dubbelmötet med Sevilla där det blev respass, för efter det har formen varit bedrövlig. Men det tajta matchandet har nu lugnat ner sig och man har nyligen fått en hel vecka att förbereda sig för den här matchen. Bättre läge att studsa tillbaka - det får man inte. Vill ju gärna spela EL och har den där sjätteplatsen just nu. Men bakom flåsar en del lag och det är fortfarande en del att spela om - så viktiga poäng på spel här.

En annan anledning till att jag väljer hcp-spel på Villareal är sättet de spelar på. När de väl får fart på grejerna är det en väldigt fin offensiv vi har att göra med. 7/10 hemmasegrar har varit med mer än 1 mål och man är ett lag som öser på snarare än säkrar en seger. Frågan är hur ett Cordoba som i realiteten inte har något att spela för hanterar detta?

All in all, jätteläge för Villareal att ta tre poäng.

Vamlos.

@nokkan21

This is the stats tab
This is the post tip