En formidabel säsong av Borussia Mönchengladbach som sedan tidigare säkrat en CL-plats och nu ska säga adjö till sin fantastiska publik och göra bokslut för säsongen 14/15.
Och som man har gjort det. Från start till mål. Skuggar Wolfsburg på andra platsen och kan vid seger idag faktiskt kliva förbi och lösa den bästa ligaplaceringen sedan 70-talet.
Bara att lyfta på alla tyrolerhattar som finns från Mönchengladbacht till Örebro.
Wolfsburg beger sig till Köln och måste ta minst en poäng för att hålla Gladbach på behörigt avstånd.
Men det är inte hur enkelt som helst att bege sig till RheinEnergieStadion och ta sig an ett Köln med bra form och som naturligtvis inte vill lägga sig platt hemma.
Således vill jag hävda full motivation på hemmagubbarna här.

Nu har man dock visst trassel, för man saknar den duktige försvararen Tony Jantschke.
Så vitt jag vet så finns det ingen som kan ersätta honom förtjänstfullt.
Men nu är frågan om det spelar någon roll. För om vi kan kalla det för ett "visst trassel", då är det inte i närheten av vad gästerna Augsberg brottas med.
Inte nog med att skadelistan är enorm (Jan Moravek, Dominik Reinhardt, Jan-Ingwer Callsen-Bracker, Caiuby, Shawn Parker, Nikola Djurdjic, Dong-Won Ji) så nu har man också två herrar avstängda. Och det är inte vilka som helst.
Raul Bobadilla och Paul Verhaegh får båda sitta bredvid och sona sina brott medan deras kamrater försöker göra sitt bästa i den kokande grytan som väntar.
Vilka är då dessa två?
Jodå. Ettan och trean i den interna skytteligan. Det i ett lag som MED dessa har haft enorma problem med målskyttet under säsongen.
Inte för inte man ligger sexa med minusmål.
Eller för den delen är 20(!!!) poäng efter dagens motståndare, trots att det bara skiljer tre placeringar lagen emellan.
Så jag vet inte, men det känns väl spontant som att det Gladbach-tappet av Jantschke inte är så blodigt trots allt.

Nu har förvisso gästerna att spela för. Att hålla Dortmund bakom sig för en Europa League-plats.
Men det hade nog krävts ett fullt lag och ett annat motstånd och en annan spelplats för att det ska gå vägen. På egen hand.
Det blir att hoppas på Werder Bremen några mil bort. Men den är väl ytterst tveksam att man har så mycket för.

Jag kastar ur mig 3-0. Men sitter mer än nöjd om det stannar vid 2-0. Pengarna tillbaka och mungipor ned om de bara skulle orka med en uddamålsvinst.
Men det borde räcka väldigt långt med Asian -1-linan.

This is the stats tab
This is the post tip