Över 2,5 mål spelar jag i derbyt mellan AIK och DIF.


3 Djurgården 9 6 1 2 20-11 19
4 Malmö FF 10 5 3 2 20-14 18
5 IFK Norrköpin 9 5 2 2 16-12 17
6 AIK 9 4 3 2 15-11 15

Formtoppade DIF med sex raka segrar mot ett, förmodligen, AIK utan Nabbe Bahoui. Då väljer jag ett överspel. Why?

AIK:s försvar är bedrövligt. Sonko-Sundberg är en talang som säkert kan bli bra, men faktum är att han inte är redo för att styra ett allsvenskt mittförsvar än. Per Karlsson är inte heller så bra som han var för ett par säsonger sedan. Man vet att man har problem när veteranen Ibiza-Nisse är den försvarare som varit klart bäst i år.

Mot IFK Göteborg blev AIK totalt överkörda. Jag trodde laget skulle ha chans att ta poäng, men det var one-way traffic efter att IFK gjorde 1-0. Så bleka offensivt kan bara inte AIK vara igen. Henok Goitom gjorde det okej mot Blåvitt och hat varit i bra form, han lir viktig igen. Förhoppningsvis kan han få lite draghjälp av andra den här gången.

DIFs trupp:

Kenneth Höie, Hampus Nilsson

Jesper Arvidsson, Tim Björkström, Omar Colley, Stefan Karlsson, Elliot Käck, Fredrik Stenman

Daniel Berntsen, Alexander Faltsetas, Jesper Karlström, Kerim Mrabti, Haris Radetinac, Kevin Walker

Sebastian Andersson, Amadou Jawo, Sam Johnson, Nyasha Mushekwi

Ledaren och lagkaptenen i flrsvaret, Emil Bergström, är avstängd. Troligtvis blir det veteran-Stenman som formerar ett nykomponerat mittbackspar med Omar Colley. Känns inte vattentätt, åtminstone inte på förhand.

Framåt har man Mushekwi - en spelare som är fantastisk i boxen. Radetinac är ofta finurlig på sin kant, liksom Daniel Berntsen. Gjort mest mål i serien.

Normalt kan man ju tänka att derbyn är tajta och målsnåla historier. Men det snabba underlaget på Tele2 gör att tempot drivs upp och närkamperna blir få. Spelarna hinner liksom inte in i press ordentligt och luckor uppstår. Tele2-derbyna mellan de här lagen har innehållit 4 och 5 mål. Nu senast i derbyt mellan Hammarby och DIF blev det 3 mål. Någonting säger väl ändå det.

Djurgården har hemmaplan och tokform medan AIK vid poängtapp är 9-10 poäng efter Blåvitt som leder serien. Det är rätt mycket det. Så jag räknar med att båda verkligen går för segern.

Båda lagen har gått ö2,5 i 6/9 hittills. Som jag ser det har båda lagen stora möjligheter att hitta nätet här och då är vi en bra bit på vägen. Låt oss hoppas att någon kan peta in en tredje balja.

Tänkbara lag:

AIK: Carlgren; Hauksson, Sonko Sundberg, Karlsson, Johansson; Blomberg, Dimitriadis, Ofori, Lundholm; Goitom, Bangura

Djurgården: Höie; Björkström, Colley, Stenman, Arvidsson; Radetinac, Walker, Faltsetas, Berntsen; Mrbati, Mushekwi

@nokkan21



This is the stats tab
This is the post tip