Det här känns som ett klockrent överspel. Vi har två riktigt duktiga servare som båda har halvtaskiga returer, åtminstone Lopez som väger upp det med en något tyngre serve.

Det är ganska få grusturneringar som är gynnsamma för överspel. Men Madrid är en av dem. Turneringen spelas på hög höjd och bollen flyger väldigt snabbt genom luften vilket gynnar spelare med tung serve.

De möttes här förra året förresten. Då blev det 7-6,7-6 till Mayer efter två set utan servegenombrott...och jag det är inte så konstigt. Lopez är en rätt begränsad grusspelare, men i den här turneringen kan han som vanligt fokusera på serven.
Lite statistik att grotta ner sig i då:

Lopez har spelat över 22,5 games i sina två senaste grusmatcher

Mayer har gått över 22,5 i tre av sina fyra senaste matcher.

Deras två möten har båda gått över 22,5 games

På två möten har de spelat fyra tiebreak.

ATP Madrid är den grusturnering som mest liknar ATP Quito. Ni vet grusturneringen i Ecuador som spelas på sjukt hög höjd där bollen flyger extremt snabbt genom luften och studsar upp rätt högt. Det jag vill komma till är att Lopez har fyra överspel på fem matcher i ATP Quito och det är ett gott tecken på att även den här matchen - med liknande yttre förutsättningar - kommer att gå över.

Så ja, väldigt mycket tyder på att det blir över 22,5 games i den här matchen som finns till 1,80 hos Nordicbet

This is the stats tab
This is the post tip