Djurgården -0,5 (alltså samma sak som rak vinst) hemma mot Östersund.

8. Djurgården 6 3 0 3 10:8 9
12. Östersund 6 2 2 2 7:9 8

Hemmalaget inledde som bekant årets säsong bra med tre raka segrar. Dessvärre för deras del är det nu tre raka förluster. Ett ypperligt tillfälle att studsa tillbaka här således. Det ska sägas att torskarna har kommit mot:
- Hammarby i ett ovisst derby.
- MFF i Malmö, säsongens kanske tuffaste bortamatch. Stod upp bra och kunde fått med sig en poäng.
- Elfsborg i Borås. Ett Ellos vars form blir allt bättre. Tycker DIF stod upp bra i den matchen, åtminstone fram till att boråsarna tog ledningen.

Så även om det varit en tuff tid resultatmässigt är allt inte nattsvart. Är fortfarande utan Radetinac, Mrabti och Karlström, i övrigt är alla med i truppen:

Kenneth Höie, Hampus Nilsson
Tim Björkström, Omar Colley, Marcus Hansson, Stefan Karlsson, Elliot Käck, Jacob Une Larsson
Daniel Berntsen, Alexander Faltsetas, Tino Kadewere, Mihlali Mayambela, Seon-Min Moon, Besard Sabovic, Kevin Walker
Amadou Jawo, Sam Johnson, Michael Olunga, Mathias Ranégie

På hemmaplan är DIF tunga, räknar med att Johnson och Ranégie kommer få sina chanser mot ett relativt svagt bortaförsvar.

Östersund verkar ha drabbats av ett tungt avbräck här, då mittfältaren Fouad Bachirou verkar stoppas av ljumskproblem. Graham Potter:
- Det är inte rättvist att säga till en annan spelare "gå in och var Fouad Bachirou". Vi har många spelare, men bara en Fouad Bachirou.

Som nykomling är truppen inte superbred med allsvenska mått mätt, så det är ett avbräck som naturligtvis märks. Sedan tidigare saknas ju Jamie Hopcutt.

ÖFK spelar ju trevlig och smånätt fotboll, ingen kan säga något annat. Men tycker det saknas lite cynism bakåt och spets framåt. Ibland blir det lite väl naivt i defensiven, vilket man straffas för hårdare i den här serien än i Superettan. Östersund har vunnit bollinnehavet stort i de flesta matcherna, men lik förbaskat är det bara Gefle och Falkenberg som gjort färre mål.

Segrarna ÖFK tagit har kommit mot usla Falkenberg och mot ett rejält skadeskjutet Häcken. Annars har det blivit förluster och poängtapp. Med tanke på all positiv "vibe" som varit runt laget är det nog jobbigt att det inte blivit fler poäng.

Jag tror DIF studsar tillbaka och tar en stabil seger här. Hemmalaget håller en rätt jämn nivå prestationsmässigt och jag tycker man ska klara av att besegra ÖFK utan att göra en toppinsats. Ett bortalag som vill hålla i boll och attackera en hel del själva passar nog DIF rätt bra spelmässigt, trivs bäst med omställningar och kantspel. FInns det gott om utrymme för det, desto bättre.

Full fart framåt!

2-1?

This is the stats tab
This is the post tip