När jag satt och gick igenom säsongen 2016 hade jag såväl Cardinals som Jets på plusstatistik inför vecka 6. NU står Cards på 2-3 och Jets futila 1-4. Det är inte OK. Bägge lagen har en trupp som skall ligga på plusstatistik. Jets har haft en tuff lottning inledningsvis och får en lugnare fortsättning efter denna match, men laget kan inte stå på 1-5, då är det ridå.

Varför är lagen där de är? Finns många olika orsaker, men vi kan försöka bena isär det steg för steg. Jag kommer spela U 45,5 poäng hos bet365 .com, eftersom jag är inne på en defensiv tillställning. Jets måste vinna och det har hänt saker inom klubben som gör att killarna idag spelar för "a worthy cause". Mer om det längre ned.

Värt att notera:

1. Såväl Jets som Cardinals har haft jättebekymmer i sina respektive quarters, MEN på olika sätt. Cardinals har haft en usel tendens att börja illa och har sedan ej kommit ikapp emedan Jets har varit i kontakt och i ledning den första halvan för att sedan tappa allt till slut. De har inte kunnat stänga matcher. Se exv Bengals-matchen.

2. Jets HC Todd Bowles var defensiv koordinator i Cardinals före han blev HC hos Jets. En av Bowles allra bästa vänner är just Arians som är HC i Cardinals. Det är ödmjuk respekt mellan dessa herrar och som sagt; deras kontakt går lång väg tillbaka, då Bruce Arians oxå coachade Bowles på college. De vet varandras styrkor och svagheter. Jag är också helt övertygad om att ingen av dem trodde att deras fem första matcher avlöpt som de gjort.

3. En av New York Jets allra största spelare genom tiderna; Dennis Byrd avled i helgen i en tragisk bilolycka. Han var 50 år gammal. Han spelade i fyra säsonger för Jets före han blev förlamad efter en kollision med en lagkamrat i en match 1992. På fyra år lyckades Byrd skaka fram 28 (!) sacks och 110 tacklingar. Byrd har varit en stor förebild för Jets lag genom åren och även varit en slags "in house consultant". Mental coach. Med allt detta plus att hela säsongen står på spel för Jets gör att jag är inne på en storskräll i denna match dvs att Jets vinner, MEN som sagt; jag tar inte den risken fullt ut, utan spelar på få poäng dvs under 45,5 poäng.

4. New York Jets har som sagt lag för att vara i topp av AFC, men det har fallerat i den andra halvan av matchen i stort sett varje gång. Deras defensiva lina ÄR magisk, men deras secondary har varit som ett korthus och i stort sett alla långpass har plockats in av motståndet för touchdowns. Det håller inte.

5. Cardinals får tillbaka sin QB Carson Palmer och när han är på topp är han grym. Han har en av ligans främsta wide receivers i sin grupp; ett skarpt artilleri. Springspelet via Johnson har funkat OK, men det finns alltid mer att ta av. Jets är förberedda på långa pass mot sin secondary. Idag kommer CB Revis tillbaka efter skada och det är normalt en tillgång. Han lär matchas mot Cards Fitzgerald. Ser fram emot det mötet.

Summa summarum; mycket står på spel för bägge lagen. Det lag som gör minst turnovers kommer vinna matchen. I grund och botten är inte Jets särskilt mkt sämre än Cardinals i mina ögon. Inget lag har råd att göra misstag. Det gör att spela safe är facit initialt. Addera sedan det känslomässiga med Jets nr 90 Dennis Byrds bortgång = Jets kommer komma ut supertaggade för att visa sin respekt till sin avlidne fd kollega och vän.

Jag spelar U 45,5 poäng till oddset 1,90 hos bet365 .com. Om du vill göra ett lillspel; kliv på Jets +7 och en liten slant på det.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip