Vecka 11 är igång efter Steelers imponerande seger mot Titans i TNF. Under söndagen vänder jag blicken mot Soldier Field där Chicago Bears tar emot Detroit Lions i ett divisionsmöte i NFC North.

NFC North:
Vikings 7-2
Lions 5-4
Packers 5-4
Bears 3-6

Vikings blir knepiga att rå på i divisionen, men Lions har fortfarande häng på slutspelsplats (inför helgen är man en match bakom Seahawks som innehar sista Wild Card-platsen).

Vinst är alltså väldigt viktigt för Lions i denna match. Bears får rikta in sig på nästa säsong, och får se de återstående matcherna som viktiga matcher för unge QB:n Trubinsky att få ovärderliga reps under centern.

Senaste matcher
Vecka 8: Saints-Bears 20-12, Lions-Steelers 15-20
Vecka 9: Bears bye, Packers-Lions 17-30
Vecka 10: Bears-Packers 16-23, Lions-Browns 38-24.

Nu tänker nog en dem; men vafan? Flera matcher är ju lowscoring för framförallt Bears. Ja, det stämmer. Man gör inte jättemycket poäng (snittar ca 17/match), och släpper heller inte till överjävligt mycket poäng (snittar ca 23/match).

Jag går dock inte bara på statistiken här. Jag gillade det jag såg av Lions förra veckan offensivt (om än mot Browns). Man har Stafford med en riktigt bra arm, och jag tror man förstår att man måste låta honom få använda den och de hot man har i form av tex Golden Tate och Golladay som visat sig vara ett riktigt bra hot i djupet.

Jag tror att man kommer ”gå för det” den här matchen, och Trubinsky och gänget kommer behöva göra en hel del poäng för att haka på. Tror Lions vinner rätt komfortabelt till slut, men Bears kan göra en del poäng här också och hjälpa till att spräcka linan.

31-20 till Lions?

This is the stats tab
This is the post tip