Cam Newton kommer inte spela QB för Carolina Panthers i aftonens #MondayNightFootball. Han är under "concussion protocol" och spelar inte. Det innebär att backup-QB Derek Anderson får spela från start. En habil kille som får sitt jobb gjort. Han har 20-25 i matchrekord, men mot just kvällens motståndare Tampa Bay Buccaneers har Anderson 2-0 med 507 yards, tre touchdowns och ingen interception. Klart att Anderson är sämre än Newton. Det talar för sig själv, men Andersons statistik mot Tampa är relevant och läsvärd.

Jag kommer spela Panthers -4,5 till oddset 1,86 hos Unibet .se.

1. Carolina Panthers har 6-0 de senaste sex matcherna mellan lagen. Tampa har inte vunnit mot Panthers sedan 2012 och det har varit stora segrar i fem av de sex matcherna.

2. Panthers har inte startat så här svagt på flera år och som regerande NFC-champs måste säsongen vändas och det i afton. Nu möter man Tampa Bay; ett lag som Panthers haft lätt för de senaste åren OCH värt att notera - Carolina är 14-0 mot lag som har "losing record".

3. Panthers har haft det tufft i sin secondary sedan laget droppade Josh Norman till Redskins. Deras förste CB släpptes i veckan efter en fruktansvärd outing mot Atlanta, där Julio Jones hade lekstuga. Nu kommer stjärnskottet Worley få chansen som nr 1. Han kommer matchas mot duktige WR Evans för Tampa.

4. Tampa Bay's andra års QB, Jamies Winston har haft en svag start på säsong 2. Finns oerhört potential här, men killen är otroligt svajig i sitt spel.

5. Tampa Bay har inget springspel och det beror på att RB1 och RB2 är borta ur leken pga skador. Det innebär att Tampas playbook kommer vara lättläst för Panthers. Pass, pass och återigen pass från Winston.

6. Panthers defense och framförallt pass rush är ett av deras adelsmärke. Idag möter man ett Tampa som faktiskt hållt ihop sin defense helt OK efter sina förutsättningar (många skador). Pass på blitz mot Winston från Panthers. Hela kvällen.

7. I och med att Anderson inte är lika mobil som Newton i sin spelstil kommer Panthers testa ett mer varvat spel; pass vs springspel och mot just Tampa; med tanke på deras ihåliga defensiv pga skador kan Panthers markspel skapa mycket oreda.

Nej; Panthers vänder på steken i afton. De kan inte förlora tre matcher i rad med tanke på den kvalitet laget och coaching staff besitter. De har haft det lätt mot Tampa med sex raka segrar, samt att Tampas springspel är "in oblivion". Jag spelar Panthers -4,5 till oddset 1,86 hos Unibet .se

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip