Chiefs vs Titans är första matchen i årets NFL-slutspel och Chiefs är motiverade favoriter. Deras säsong inleddes suveränt med fem raka segrar för att därefter förlora de efterföljande sex, men laget lyckades till slut vända på steken och avsluta förtroendeingivande.

QB Smith hade en rekordsäsong med 4042 yards med 26 touchdowns och 5 interceptions. Lägg därtill en enastående rookie-säsong för RB Kareem Hunt som lyckades med bedriften att springa för 1 327 yards plus 425 yards i mottagningar, vilket gör nästan 1 800 yards. Ruggigt bra! Vi är inte klara än gällande Chiefs imponerande offensiv. WR Tyreek Hill nådde hela 1 183 yards i mottagningar med sju touchdowns till det och TE Kelce stod återigen för en stabil insats. Kelce är ofta en räddningsplanka för QB Smith. Summa summarum; Chiefs offensiv är begåvad med så mycket talang och rutin samtidigt att ett lag som Titans kommer få ruggiga bekymmer; framförallt i luften...

Jag kommer spela Chiefs -7,5 till oddset 1,84 hos Unibet .se.

Värt att notera:

1. Chiefs har snittat 25,9 poäng framåt per outing över året. Det är den sjätte starkaste siffran i hela NFL.

2. Chiefs defensiv har varit hyggligt ojämn under säsongen, men med fyra raka vinster är självförtroendet gott. Chiefs plockade in CB-legenden Revis från pensionärslivet och den rösten i omklädningsrummet har visat sig göra gott. Chiefs cornerbacks Peters och Mitchell lyckades med bedriften att avvärja 26 pass och såg till att plocka in hela 9 interceptions. Starka papper!

3. Titans å sin sida har en stark rush defense, vilket kommer behövas, men deras secondary är inte bra och mot en "clutch-QB" som Smith, vars projektiler ofta sitter som en smäck i tajta lägen, vankas det stora bekymmer. Ha koll på Hill och Kelce i offensiven ikväll. Bägge lär göra poäng.

4. Titans har ett avbräck ikväll, då RB DeMarco Murray är borta pga skada. Det gör att RB Henry kommer matas med bollar. Frågan är om det räcker.

5. Chiefs har fyra raka segrar in mot slutspelet och är i fin form. Lite naggade i kanten vad gäller special teams, men alla lag har någon slags bekymmer med skador så här långt in på säsongen.

Jag tycker Chiefs har alla förutsättningar att relativt enkelt städa undan Titans, men slutspel är slutspel. Jag väljer att spela Chiefs -7,5, eftersom jag har svårt att se Titans secondary stå emot Hill och Kelce till slut. Titans kan hålla denna match jämn om deras rush defense kan håll ordning på RB Hunt. Om inte; då vinner Chiefs enkelt.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip