Som jag längtat. Them 'Cowboys vs them 'Packers. Vilken holmgång vi har att vänta. Americas Team vs Smalltown USA. För mig skulle detta gärna få ha varit NFC Championship Game. Två lag jag har följt länge och har ytterst respekt för. Cowboys har varit enastående i år med två rookies som visat vägen emedan Packers har varit nere i källaren och vänt. NU med sju raka segrar.

Jag väljer att spela över 50,5 gjorda poäng i matchen till oddset 1,75 hos Unibet .se.

Värt att notera:

1. Två lag som alltid tar för sig och gör rikligt med poäng. Bägge lagen har ett högt poängsnitt per match; Cowboys ligger på 26 och Packers ligger på 27. Om vi ser till Packers fem senaste vinnande matcher har snittet legat på över 30...

2. Aaron Rodgers och Tom Brady är i mina ögon ligans bästa QB's. Rodgers passer rating är 104,2. Om vi kollar på Cowboys-rookien Dak Prescott ligger han på 104,9, vilket är ännu bättre. Två riktigt bra spelare, där Rodgers har levererat 40 TDs mot Prescotts 23.

3. När det gäller springspelet har Cowboys varit utomjordiska i år tack vare rookien Ezekiel Elliott som haft den bästa offensiva linan som understöd till sina framgångar. Rookien har sprungit 1 631 yards med 15 touchdowns till det. Killen snittar +5 yards per försök. Elliott har tveklöst bidragit till Cowboys stora framgångar i år.

4. Åter till Rodgers. Packers har 7 raka segrar och Rodgers har 19-0 i sin statistik. Det är 19 TD's mot 0 interceptions. Killen har ca 70 procent i completion ratio för 290 yards per match, vilket är sinnes. Det innebär i nuläget en QB-rating på 121,7! Allt detta på 285 pass. Som sagt; helt sinnes. Det är lite surt för Packers att deras bästa WR Jordy Nelson är ute pga skada. Klart Rodgers löser det ändå, men värt att notera.

5. Randall Cobb och Jared Cook är två vapen som verkligen lyft sig på slutet och bidragit till Rodgers fina statistik. Dessa killar måste vara vakna ikväll om vi skall sätta vårt spel dvs över 50,5 gjorda poäng.

6. Cowboys och Prescott möter en "godkänd" secondary hos Packers även om Randall är tillbaka ikväll; inte mer. Det gör att Prescott har goda chanser att varva springspel med Elliott och samtidigt våga kasta längre pass till WR's Beasley och Bryant. Packers kommer ha fullt upp med Dallas Cowboys offensiva lina...

7. Ha i åtanke att hemmalaget har vunnit de sex senaste slutspelsmatcherna mellan Cowboys och Packers. Den senaste gången ett lag i denna serie vann på bortaplan i ett slutspel var 1966 och då slog Packers Cowboys.

För mig kommer detta bli ljuvligt för ögat och jag har svårt att plocka vinnaren. Jag är däremot helt övertygad om att många poäng kommer göras OCH glöm ej att Packers ALLTID börjar långsamt för att explodera i de sista quarters. Normalt sett.

Luta er tillbaka och njut; detta kommer bli en toppmatch. En match jag väljer att spela över 50,5 gjorda poäng till oddset 1,75 hos Unibet .se

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip