Eagles vs Falcons i slutspelet. Före Eagles QB Carson Wentz gick ner med skada (ACL i vecka 14) var Eagles min kandidat från NFC att spela i Super Bowl mot AFCs New England Patriots. En hel säsong av outstanding quarterbackspel från Wentz och hela Philadelphia såg fram emot slutspel. Tungt. Mycket tungt. MEN...Eagles är inte på något sätt utslaget redan före slutspelet börjar. Ja, QB Wentz har spelat som en MVP över hela året och det är ett gigantiskt avbräck, men Eagles defensiv (rankad totalt som nr 4) och springspelet i offensiven (offensiven rankad som nr 3 i NFL) ÄR fortfarande riktigt, riktigt bra. Reserv-QB Nick Foles och HC Doug Pederson i Eagles kommer göra allt i sin makt; på hemmaplan i ett väder som berättar om regn och kraftiga vindar att springa med bollen och de få kast som Foles kommer göra är korta "check downs" till höger och vänster. Utgå från den spelstrategin. Frågan som dock kvarstår är; räcker det mot ett slutspelsstarkt Falcons? Det är frågan som vi måste reda ut.

Värt att notera:

1. Eagles är 11-4-1 mot Falcons de senaste 16 matcherna lagen emellan. Notera det.

2. Eagles har faktiskt gått under linan vad gäller totalt gjorda poäng i matchen vid fyra av sina fem senaste tillfällen. Idag ligger den på 41,5 gjorda poäng.

3. Eagles defensiva lina med Graham, Cox, Jernigan, Curry, Long, Barnett och Allen är detta lags hjärta och puls efter att Wentz gick ner skadad. Dessa herrar kommer ge Falcons QB Matt Ryan många bekymmer idag. De kommer försöka vara i hans ansikte hela tiden OCH det orkar denna lina. Jag tycker Eagles defensiv ÄR matchens nöt att knäcka. Fördel Eagles. Jag har sett väderleken och det kommer bli regnigt och blött. OM den här matchen avgörs "in the trenches", då skall Eagles vara favorit. De har verkligen lyckats stoppa de flesta lags springspel och jag är inne på att de gör det även ikväll.

4. Den svagaste länken idag och som gör att Falcons får många tipsnickar är just Eagles quarterbackspel. Nick Foles var en gång i tiden Eagles nr 1. Hade en fantastisk säsong med 27 touchdowns mot 2 interceptions och spelade därmed till sig ett monsterkontrakt som han därefter ej kunnat leva upp till. NU förväntar sig alla att Foles skall klappa ihop och fullständigt rämna, vilket jag har svårt för att tro. Jag tror att Foles rutin kan gör att han spelar väldigt, väldigt enkelt och låter sin springoffensiv och grymma D-line hålla i matchen. Lyckas Eagles med att hålla Foles "ren" i sin passningsficka, då kommer det här att gå vägen.

5. Falcons spelade riktigt bra mot Rams senast och springspelet lyckades riktigt lovande. QB Ryan vet vi är väldigt kompetent. Falcons tillåter 19,7 poäng per match. MEN kommer Ryan få tid att kasta?!

Mitt spelförslag bottnar i att jag tycker att Eagles är en Super Bowl-contender FÖRE Wentz gick ner. Nu är de ändå ett bra lag med stark defensiv som kommer göra livet surt för Ryan och addera sedan på ett bra springspel och du vet vad Eagles kommer leverera. I en match som kommer avgöras "in the trenches" i Philadelphia med den "tokiga" publiken och en förmodad regnig tillställning gör att jag kommer spela Eagles +2,5 till oddset 2,02.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip