Jets (3-5) tar emot Bills (5-2). Vecka 9 redan i NFL.

Det är många som gnuggar sina ögon när du ser Bills 5-2 och har chansen att gå 6-2 efter ThursdayNightFootball på Meadowlands, New Jersey. OM Bills skulle vinna och stå på 6-2, då är det första gången sedan 1993. Då var inte ens Justin Bieber född...

Denna matchup i AFC är en "love and hate-relation" sedan urminnes tider. Bägge lagen har haft det tungt de senaste åren. Bills har ny coach, ny GM och färre stjärnor, dock en mer homogen trupp än tidigare. De har fått igång sitt springspel och vunnit sina matcher den vägen. RB McCoy har spelat suveränt och är en bidragande del till framgången. QB Taylor har även han lärt sig att hålla i bollen och chansa mindre, vilket också har gjort att Bills offensiv varit bra i år.

Värt att notera:

1. De 10 senaste matcherna lagen emellan har Bills vunnit sju av dessa.

2. Bills såg till att skaffa sig ett nytt "vapen" till sin offensiv genom att addera topp-WR Kelvin Benjamin från Panthers före deadline för trejder. Ett riktigt intressant val och store, långe Benjamin kommer säkert finna sig varm och alert i kläderna. Han kommer säkert vara med på rostern inför natten, men frågan är om han spelar något? Oavsett; en bra värvning!

3. Jets kunde i min värld ha haft 6-2 istället för 3-5 och det kan tyckas låta besynnerligt, men laget har krackelerat i slutminuterna i sina tre senaste matcherna. Först mot Super Bowl-favoriten Patriots, där man leder länge och har kontroll på matchen, men där Jets blir "lurade" av domarna på en klar TD i slutet. Sedan mötte Jets Dolphins och ägde dem, kontrollerade dem och hade 14 poängs ledning med dryg 13 minuter kvar. När det är 25 sekunder kvar kastar Jets bort bollen och Dolphins sätter en TD och går förbi och vinner med ett par poäng. Nu senast mötte Jets Falcons och hade även nu kontroll på matchen, men en missad punt retur från Jets gjorde att ledningen med två poäng med lite tid kvar renderade i en förlust med 5 poäng. Vad jag vill säga är att Jets EJ är så dåliga som merparten av experterna vill ha dem till. Sedan är det dessvärre lite Jets-likt att tappa klara matcher i slutminuterna...

4. Jets plockade in den unge, vasse talangen Robinson som cornerback och det var ett kap i mina ögon. 22-åring som har framtiden för sig. Rätt inställning och Jets har funnit en suverän spelare framåt. Över de senaste två åren har Robinson tillåtit endast 47% catch rate i bollar som kastats +80 gånger mot spelaren, vilket gör honom till NFL's nr 2 i den kategorin. Jag gillar den här värvningen. Det är någon som tänkt till på ett bra sätt för Jets.

5. Matchen i matchen blir Bills springspel mot Jets run defense. Den som vinner denna fajt vinner matchen. Det brukar vara jämnt lagen mellan och om vi tittar på Jets är de 4-0 i de matcher som de spelat på Meadowlands och varit "underdogs". Intressant statistik.

6. Buffalo har varit väldigt starka på HEMMAPLAN i år. Laget är 4-0 hemma. Ikväll är det bortaplan.

7. Buffalos defense har varit magiskt. Bara ett lag som gjort mer än 20 poäng på dem. 17 turnovers har laget skapat sig och av dessa har Bills sett till att merparten blivit poäng, vilket ger bra förutsättningar till vinst.

8. Jets QB McCown har varit bättre än vad någon vågat tro. Killen har 1 840 yards med 12 TDs och sju intercessions. Han har också tagit bra hand om killarna i omklädningsrummet, vilket är A och O.

Buffalo Bills är favoriter att vinna den här matchen. Jag är helt inne på att det blir en tajt match. Jag vill inte räkna bort Jets på hemmaplan, utan testar Jets +3,5 till oddset 1,90 hos Unibet .se

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip