Pittsburgh Steelers gästar Kansas City Chiefs och ytterligare en grym match att se fram emot. Jag har haft Steelers som enda hotet till Patriots i AFC gällande Super Bowl-platsen och ämnar inte korrigera den tanken i första laget. Steelers har kanske den mest heta offensiv som finns i hela NFL för dagen. Laget har +24 poäng i sina senaste nio matcher inklusive playoffs. Det säger en hel del. Det enda lilla orosmolnet som jag ser på himlen är att Big Ben's passer rating droppar rejält när han spelar på bortaplan. Från ca 115 i passer rating till ca 79 på bortaplan. Det är illavarslande. Samtidigt är Big Ben en av de mest rutinerade QB's i ligan...

Jag är inne på Steelers seger. Jag väljer att spela Steelers +2,5 till oddset 1,90 hos bet365 .com.

Värt att notera:

1. Pittsburgh Steelers anno 2016 är fräscha och hela. DET var längesedan Steelers var så pigga i ett slutspel.

2. Jag är övertygad om att Steelers går vinnande ur den här striden om lagets offensiv spelar som de gjort på slutet. Antonio Brown och LeVeon Bell har varit alldeles enastående och mot Miami Dolphins fick vi se hur dessa två tillsammans med Eli Rogers bara verkställde de order som Big Ben kravställt. Det var en utskåpning. Om vi statistiskt kikar på QB, RB och WR-stats är Steelers vida bättre än Chiefs på samtliga punkter.

3. När Steelers mötte Kansas City Chiefs under ordinarie säsong var Steelers helt överlägsna och hade 21-0 före första quartern var över.

4. Kansas City Chiefs har inte spelat en AFC-championshipmatch sedan 1993. Det som kan hjälpa dem idag är om de kan hålla sig borta från turnovers och samtidigt hantera Steelers offensiv. Det är inte lätt.

5. De stora matchernas spelare är Ben Roethlisberger. Han må ha varit ojämn under ordinarie säsong och han må ha haft lite ankelbekymmer senast, MEN när det gäller; då är Big Ben den som alla litar på.

Jag är inne på att Steelers vinner, trots ett kylslaget Kansas. Jag ser inte hur Chiefs skall kunna stoppa Pittsburghs offensiv. Mitt spel blir Steelers +2,5 till oddset 1,90.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip