Lions (6-4) vs Vikings (8-2) är första matchen ut av tre under Thanksgiving. Ni kommer få en rek till varje match.

Vikings kan vara ett av NFL's bästa lag i nuläget. Deras defensiv sköljde över den mytomspunna Rams offensiv senast och spelade en fläckfri fotboll. MEN utöver en väl fungerande defensiv fungerar deras offensiv riktigt bra också, trots att Vikings spelar med QB3-alternativet Case Keenum (som skött sig strålande). Vikings offensiv är riktigt smooth för dagen med bra mix av spring- och passningsspel. Överlag spelar Vikings en riktigt fin fotboll och har 8-2 för tillfället. Motståndarna Lions är alltid ett lurigt lag i och med att de har QB Stafford som själv kan avgöra matcher. De passade också på att plocka upp meriterade DE Freeney från Seahawks i veckan och det kan behövas. Lions har mött måttliga Bears och Browns; två lag med framtiden för sig, men i nuläget spelar de en ganska medioker fotboll. De har vunnit bägge, men inte imponerat.

Jag kommer spela Vikings -1,5 till oddset 1,85 hos Unibet .se.

Värt att notera:

1. Vikings har vunnit sex raka segrar och ser ruggigt tajta ut emedan Lions vunnit mot "sådär-lag" och har skadebekymmer både offensivt och defensivt. Vikings defense har bara tillåtit max 17 poäng eller mindre de senaste sju matcherna. Starka papper!

2. Vikings och Lions har mötts 112 gånger och Vikings har vunnit hela 71 gånger.

3. Vikings Keenum satte 27 av 38 pass med en TD mot Rams senast. Han spelar väldigt vårdat spel för dagen.

4. Vikings snittar 372 yards per match och är nr 5 i ligan på det. De snittar 123 yards på marken och är nr 8 i ligan på det. Om vi sedan vänder på steken och kollar defensiven berättar den att Vikings tillåter 290,5 yards i snitt per match och är nr 5 i ligan på det. De tillåter bara 77 rushing yards och är nr 2 i ligan på det. Vikings ÄR bra!

5. Lions har förlorat tre av sina fyra senaste hemmamatcher.

Thanksgiving i Detroit är vedertaget. Lions är ett bra lag, men jag kan inte undgå all statistik och när Vikings totaldominerade Rams senast som har en offensiv som är i mitt tycke 1-2 klasser bättre än Lions har jag svårt att gå emot Vikings idag. Jag spelar Vikings -1,5 till oddset 1,85 hos Unibet .se.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip