Dallas Cowboys är är 10-1 och obesegrade borta. Dallas Cowboys är ett ruggigt mångfacetterat lag som har ett av ligans bästa springspel i rookien Ezekiel Elliott och en av NFL's mest stabila quarterback är rookien Dak Prescott. Jag har sett samtliga Cowboys matcher i år och för mig finns den bästa offensiva linan i just Dallas. Den är och har varit untouchable. Idag möter man Minnesota Vikings (6-5) och deras fem senaste matcher uppvisar 1-4. Vikings försvar började exceptionellt bra och har spelat riktigt bra efter det, MEN offensiven är fullständigt bortblåst.

Jag är helt övertygad om att Dallas Cowboys är 11-1 efter kvällens fajt. Jag väljer att spela Cowboys -2,5 till oddset 1,70 hos Unibet .se

1. Cowboys plockar många yards på mark och Vikings i stort sett inga yards. Fakta är att Minnesota är sämst i hela NFL på antalet yards och det beror på att springspelet är genant blygsamt. Addera sedan att Sam Bradford inte har kastat ett +20 yards pass sedan typ vecka 10. Det kommer inte hålla. OM laget INTE kan producera yards framåt i springspelet och inte Bradford kan kasta långa pass - hur skall då laget scora?!

2. Vikings bygger sitt spel på ett suveränt defense. De tillåter 4,9 yards per spel och tillåter 17,5 poäng per match. Idag möter man sitt tuffaste gäng hittills. Elliott har sprungit för ca 1 200 yard på 11 matcher. Vikings kan OM Bradford vågar kasta bryta sönder Cowboys secondary som är svag.

3. Dallas har inte tillåtit en enda 100 yards löpare under hela året och mot Vikings behöver man inte vara särskilt rädd. De tar sig knappt framåt.

4. Dak Prescott, QB i Cowboys är bäst i hela NFL vad gäller quarterback rating (86,2) och har NFL's bästa (89,8) i fjärde quartern och OT (71% completion). Konkret kan vi säga som följer; Prescott är som allra bäst när det skall avgöras. Otroligt imponerande.

5. Minnesota Vikings HC Mike Zimmer kommer inte vara på sidlinjen i afton. Han har akut opererat sitt öga och istället blir det special teams-coachen Mike Priefer som kliver in som interim HC.

6. Minnesota Vikings offensiva lina är en enda stor röra och otroligt svag pga av olika anledningar. Cowboys defense kommer ha en s.k. field day mot dem. Jag är inne på att Bradford kommer kasta minst två interceptions i matchen.

7. Dallas Cowboys kan ta en slutspelsplats redan idag, men då krävs det en vinst och att Tampa Bay förlorar el spelar oavgjort på söndag. Cowboys kan också ta en slutspelsplats idag om de vinner och Redskins förlorar på söndag.

Jag är övertygad om att Cowboys bara vinner den här matchen. Jag väljer -2,5 för att jag vill se Cowboys stänga ner matcherna i slutet på ett bättre sätt. För dig som är lite tuffare kan även -6,5 vara värde. Som sagt; jag spelar Cowboys -2,5 till oddset 1,70 hos Unibet .se

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip