Inför detta års säsong hade jag stora förväntningar på Minnesota Vikings. Det var året som QB Teddy Bridgewater skulle blomma ut för fullt. Det var året som RB Adrian Peterson skulle få visa hur bra han fortfarande är. Lagets nucleus. Vad händer då? Jo, Bridgewater sliter av korsbandet och Adrian Peterson går ner skadad. Hur har det då gått för Vikings. 0-3 månne? Nej; laget har trots avbräcken nedan tre raka segrar och det tack vare sin förnämliga defensiv. I afton möter man New York Giants som jag verkligen gillar i år. Laget var riktigt offensiva i free agent market och offseason. De har skapat kanske NFLs bästa secondary med bra inköp och snygga val i draftrundan. Jag ser verkligen Giants som en contender från NFC kopplat till Super Bowl.

Jag kommer sticka ut hakan idag och spela Giants money line dvs segrare match till oddset 2,75 hos Unibet .se. För er som vill vara lite "smartare" skulle jag även lägga ett spel på U 42,5 poäng. Det känns som en low scoring game.

Det kan måhända tyckas vara en aning dumdristigt, men många faktorer pratar för Giants. Nedan följer lite tankar:

1. Sam Bradford blev killen som Minnesota Vikings plockade in istället för Bridgewater. Han har skött sig helt OK, utan att ha satts på några större prov. Jag har sett killen i Rams, jag har sett killen i Eagles och att Bradford gick som NFL draft nr 1 är för mig en gåta. Så många brister i sitt QB-spel. Idag blir det än mer speciellt och en av orsakerna till varför jag spelar Giants. Killen som styrde dåvarande St Louis Rams numera LA Rams var Steve Spagnuolo som idag är...Giants defensive koordinator. Boom!

2. Giants QB Eli Manning har börjat året OK. Han har kastat för 925 yards med fyra TDs och tre picks. Bradford har kastat för 457 yards och tre TDs.

3. New York Giants rankar för dagen högst på samtliga offensiva rankingar gentemot Vikings och skillnaderna är graverande. Giants overall offensiva rank (offensiva yards per game) är nr 2 vs Vikings nr 32. Pass off rank (passing yards per game); Giants nr 4 vs Vikings nr 27, run off rank (rushing yards per game); Giants nr 17 och Vikings nr 32. Det är outstanding statistik som förkunnar att Vikings är 3-0, utan att ha varit riktigt bra.

4. Vikings defensiv är formidabel. Deras motstånd har gjort få poäng i de matcher de spelat tack vare att defensiven har spelat stentufft. I snitt har Vikings släppt in 13 poäng. Den påminner till stor del om Broncos Super Bowl-vinnande defense från ifjol.

5. Vikings är det första lag sedan 1970 som vunnit tre matcher med totalt 3 (!) gjorde TDs framåt. Besynnerligt, men sant.

6. Vikings är det första lag sedan 1940 (!) som vunnit tre matcher med färre rushing yards än 51 per match. Besynnerligt, men sant.

7. Giants har en klart vettig chans att vinna denna matchup med tanke på sin offensiv som ÄR bra. Men för mig handlar det om att laget ser till att INTE skapa penalties och turnovers. Manning måste hålla på hanen ibland och tänka ett steg till. Lyckas han med det och att övriga i laget ej gör penalties, då har jag feeling för att Giants vinner denna match.

Det blir en low scoring game som jag hoppas och tror avgår i Giants fördel.

Jag spelar Giants money line hos Unibet ,se till oddset 2,75 och för er som vill sejfa lite; spela under 42,5 poäng.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip