OBS! Matchen börjar redan kl 15.30 mot normala kl 19 i USA. Twickenham är arenan. London är skådeplatsen. New York Giants står som hemmalag. Bägge lagen har haft två separata approach till matchen. Giants stack över för ett par dagar sedan emedan Los Angeles Rams har varit där i en dryg vecka.

Jag hade ganska stora förväntningar på Giants inför säsongen med tanke på hur de värvat under free agency tillika offseason. Hittills har dessa värvningar varit OK, utan att för den skull imponera. Offensiven har hackat fram till senast, då Odell Beckham Jr visade vad han egentligen går för. MEN en svala gör ingen sommar som uttrycket förtäljer. Giants måste visa kontinuitet i det de gör och hittills är de knappt ett slutspelslag. Los Angeles Rams är för mig ett framtida lag dvs skall vara som bäst inom 2-3 år, då alla draft picks spelar och har fått mer rutin. Se Goff, se Gurley, se Donald. NU är framförallt Donald redan sylvass och kanske en av ligans bästa på sin roll, men wide receivers och tight ends kan bättre. Jag är inne på en poängsnål tillställning och väjer att spela utifrån den analysen.

Jag kommer spela under 45,5 poäng gjorda till oddset 1,92 hos Unibet .se.

1. DT Aaron Donald är som redan sagts ovan en top notch player. Han leder NFL med 15 quarterback hits. Det innebär att Eli Manning i Giants snabbt måste göra sig av med bollen. Frågan är då; turnovers el sacks? Manning blir, i mitt tycke, snabbt ängslig i dessa lagen och då kommer icke-konventionella beslut och oftast leder dessa till turnovers.

2. Bägge lagens offensiv har som jag nämnt hackat i stort sett varje match. Exv. Los Angeles som i sin playbook ger RB Gurley nästan 50% av spelen. Offensiven har inte heller valt att "go deep" särskilt ofta, vilket gör att springspel och korta pass har genererat Rams poäng hittills. I min värld innebär det att klockan går fortare än poäng som görs, därav min spelidé om under 45,5 poäng gjorda. Giants får tillbaka sin RB Jennings idag, vilket gör att Manning får lite mer alternativ i sin playcalling.

3. Los Angeles Rams har NFLs högsta blitzprocent med hela 25,8%. Pass på.

4. Giants kommer försöka "go deep" i sitt spel för att nå Beckham, Cruz el Sterling. Rams ligger på 16:e plats i hela NFL gällande pass defense (246,2 yards per match). Deras secondary är svag pga skador. Det är inga bra siffror, MEN Rams har bl a tillåtit två 400 yards-matcher under säsongen OCH vunnit bägge ändå. Frågan är om Manning hinner stå emot den förmodade blitzen för att kasta bra, långa pass. Låt mig tveka.

5. DE Robert Quinn, Rams är även han en av ligans bästa på sin position OCH han gör comeback idag. DET är otroligt viktigt för Rams. Dels för surret och dialogen på plan, samt i hur han attackerar spelet.

6. Rams QB Keenum svarade för en strong insats senast när han satte 84% av sina kast för 321 yards med tre touchdowns. Han är i form och tror på sig själv. Rams offensiv har oftast handlat om RB Gurley på marken och WR Austin i luften, MEN nu har WR Kenny Britt vaknat till liv och det gör att Rams har flera alternativ i offensiven.

Summa summarum. Detta är två halvdana lag i grund och botten och det bygger jag på vad de presterat hittills. Giants sena tripp till London känns sådär emedan Rams har stora bekymmer med att få poäng via sitt springspel som är deras kärna i spelboken. Jag är inne på målsnål fajt och spelar under 45,5 poäng till oddset 1,92 hos Unibet .se

/RoloMartins


This is the stats tab
This is the post tip