I nattens #MondayNightFootball mellan Packers vs Lions hade jag normalt tagit Packers som vinnare på hemmaplan Lambeau Field. Men dessvärre för Packers del är inte allt som det skall vara för klubben. Packers ordinarie QB Aaron Rodgers är skadad (borta pga nyckelbenet). Rodgers är en av ligans bästa QBs (Brady, Rodgers och Brees) och med hans frånvaro får Packers spela en annan typ av spel dvs mer springspel (ground attack) istället för passningsspel.

Jag kommer spela Lions -2 till goda oddset 1,90 hos bet365 .com.

Värt att notera:

1. Lions har bara vunnit på Lambeau Field vid två tillfällen sedan 1991. Det är dock andra förutsättningar idag.

2. Lions har i mitt tycke även de en av ligans bästa QB's i form av Matthew Stafford. Killen är så behärskad och cool när krutröken lagt sig att han själv kan avgöra en match till Lions fördel. Lions brukar sällan vinna med många poäng, utan det är tajta matcher med max 1 till 5 poäng som brukar vara deras facit. Det är i dessa lägen som Stafford kliver fram och avgör med sin sista drive. Laget har dessutom inte råd att förlora en fjärde match i rad...

3. Vad händer när inte Rodgers spelar i Packers? Jo, Brett Hundley är QB2 och han kan säkert bli bra om ett par år, men nu är han ej färdig för stordåd. Med vetskapen om att Rodgers är borta och att Packers måste lita på sitt springspel och halvdana försvarsspel för att vinna matcher känns Lions mer intressanta. RB Aaron Jones kommer få många snaps och det är positivt för Packers, men samtidigt är den strategin redan "sedd" av Lions. Det kommer försöka stänga ner den boxen.

4. Lions har normalt sett en suverän offensiv som gör de flesta lag stressade. Nu har man torskat tre raka fajter och måste vinna igen för att inte hamna för långt efter i sin division. Lions kommer trumma på med sitt passningsspel framåt, samtidigt som de måste stoppa Packers springspel. Lions defensiv gillar att blitza tungt och det kommer inte passa Hundley. Lions har ett större djup i sitt passningspel än Packers och jag har svårt att se hur Packers secondary kan stå emot LIons WRs och TEs.

5. Jag räknar kallt med minst 1-2 interceptions från Hundley i Packers och det fäller avgörandet för min del.

Jag kommer spela Lions -2 till oddset 1,90 hos bet365 .com. Jag bygger det tipset på att Lions offensiv är alert emedan Packers haltar pga att Rodgers EJ spelar. Vi får inte glömma att det är en "quarterback-liga" och den bäste quarterback på banan ikväll är Stafford i Lions.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip