Om den här matchen hade varit premiären av årets NFL hade oddsen sett precis tvärtom. Raiders var 12-4 ifjol och rankade av många i år som det värsta hotet mot New England Patriots. Raiders började bra med två raka segrar, men sedan har det blivit fyra raka förluster. Chiefs däremot; har 5-1 på sina första sex matcher och har gjort det riktigt bra. Chiefs fick stryk av Steelers senast och genom åren har det alltid varit en dålig matchup för Chiefs.

Jag kommer spela Chiefs -2,5 till oddset 1,78 hos Unibet .se

Värt att notera:

1. De senaste åtta matcherna lagen emellan har Chiefs som vinnare av 7. (7-1)

2. Raiders RB Marshawn Lynch måste börja jobba rejält nu. Springspelet har varit riktigt svagt, vilket har gjort att Raiders minskat rejält på springspelen och fokuserat på QB Carrs arm. Det har funkat OK, då Carr har levererat dryga 70% i completion rate, men Carrs kännetecken - den djupa långa bollen mot Cooper eller Crabtree har nästan varit osynlig. Deras offensiva linan har varit svag och det har gjort att Carr har fått ta emot en hel del smällar. Ifjol var just offensiven Raiders ledord, men i år ligger man i botten av hela NFL och har varit med länge i matcherna tack vare sin defensiv.

3. Chiefs har imponerat på mig. Jag har nog gått emot dem ett par gånger, men de har levererat varje gång. Nu senast mot spöket Steelers och det var en tajt match som lika gärna Chiefs hade kunnat vinna. Steelers springspel var dock på tok för vasst den dagen. Nu möter man Raiders som i grund och botten har en riktigt vass RB i form av Lynch, MEN dennes spel har gått i stå. OBS! Kan dock släppa närsomhelst eller rättare sagt; MÅSTE släppa nu, då en förlusta ger 2-5 är tungt för Raiders

4. Chiefs offensiv har varit exemplarisk och det är en spännande fotboll som laget spelar. QB Smith och RB Hunt har startat året magiskt. Deras spelbok är mångfacetterad och HC Andy Reid är en av de främste genom alla tider.

Raiders kan vara mer desperata idag, men det är för många bitar hos Raiders som i alla fall inte harmoniserar. Kanske vändningen kommer här. Jag tror dock inte det och spelar -2,5 till oddset 1,78.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip