Seattle Seahawks är mitt lag i denna matchup. Däremot tycker jag oddsen kopplat till Seahawks är för dåliga. Jag är helt inne på att Seattle vinner, men spelvärdet ligger i Lions och pluspoäng på dem.

Jag kommer spela Lions +10 till oddset 1,70 hos Unibet .se.

Värt att notera:

1. Detroit har spelat ett briljant år i år, men deras avslutning har varit allt annat än bra. Tre raka förluster och de har inte sett bra ut. Lions har inte vunnit en slutspelsmatch på bortaplan sedan 1957 (!).

2. Seattle vinner den här matchen, men de har inte heller sett vassa ut på slutet och det är väldigt viktigt att Seahawks får rull på sin offensiv från scratch. Wilson brukar dock vara som bäst då det gäller något, samt att Seattle är svårslagna på hemmaplan. 38 segrar på de 44 senaste. De har vunnit de nio senaste slutspelsmatcherna hemma.

3. Två lag, vars defense bara varit hyggliga i år. Jag tycker det även om Seattle alltid ligger högt på slutlistorna för året. Lions defense å andra sidan var på tårna mellan vecka 7-15, då de enkom tillät 16,5 poäng per match. I de avslutande veckorna var siffrorna nere på bedrövliga 36,5 poäng.

4. Springspelet för bägge lagen har varit ganska off i år. Vi har varit vana sedan "Beast Mode" ägde Seattles markspel att laget alltid skött sig på just marken och avlastat QB Wilson en hel del. I år är Seattle rankade på 25 plats av totalt 32. Det är genant uselt.

5. Seattle har en uppgift för att gå vidare till nästa runda och det är att se till att LIons QB Stafford inte får spelrum. När Stafford får tid i sin passing pocket ligger hans passer rating på vassa 98. När han blir stressad och ivrigt jagad av motståndaren sjunker den snabbt ner till 76. Stafford har självfallet blivit klokare med åren, men han vet om att han har en ruskigt stark arm och ibland kan han bli en aning vårdslös med sina långa kast i tuffa situationer.

6. Två head coacher som verkligen varit med länge; Seahawks Carroll och Lions Caldwell. Rutinerade. Tvekar sällan. Vågar ta tuffa beslut. Den matchen i matchen är jag övertygad om att den slutar i remi.

Som sagt; Seattle förlorar inte denna match hemma, men oddsen på att spela handikapp med Seahawks känns sådär. Jag lägger hellre en slant på Lions +10 poäng till oddset 1,70 hos Unibet .se.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip