Årets match i grundspelet 2017 kommer här. Steelers (11-2) tar emot Patriots (10-3) på Heinz Field. Som jag väntat. Steelers ser oroväckande starka ut i år och har nu åtta raka efter en inledning, där Big Ben själv uttryckte sig att han kanske hade nått sin peak i en intervju efter förlust. Steelers har världsklasspelare på de tre "stora" positionerna; QB, WR och RB i form av Roethlisberger, Brown och Bell. MEN motståndet idag blir deras stora test. Patriots var inte med i "huvudet" mot Dolphins senast, utan allt fokus verkade ligga på just matchen mot Steelers. Om du skall se en match i år utöver Super Bowl; se till att bänka dig ikväll kl 22.25. Jag har stora förväntningar på den här matchen och tror det blir en showdown av AFC's två bästa lag.

Jag kommer spela Patriots -2,5 eftersom det är i den här typen av matcher som såväl Tom Brady och Bill Belichick levererar som allra bäst. Ha i åtanke att Belichick har 80% i vinststatistik EFTER förlust. Boom!

Värt att notera:

1. Vinnaren av denna match kommer med all säkerhet att få nummer 1-seedningen i AFC.

2. En viktig nyckel till matchen är hur lagen kommer leverera vid "third down conversions". Steelers är nr 6 i ligan gällande den nyckeln. Patriots är nr 8. Om vi vänder på kuttingen och pratar defensiven i samma situation är Steelers nr 8 och Patriots nr 16. Fördel Steelers här således. MEN om det är något som Patriots har pratat om i veckan är det just den här nyckeln. Pass på. Jag brukar också ha koll på red-zone plays och här är Patriots ett topplag (57%) i hela ligan emedan Steelers ligger på plats nr 25.

3. Idag är Rob Gronkowski tillbaka för Patriots. Det är något som Steelers ogillar. Brady och Gronk har dominerat Steelers på senare år. Jag gillar den här statistiken, eftersom jag kommer gå på Patriots. I de 10 senaste matcherna lagen emellan har Brady en "completing passing percentage" på 72 med 2 273 yards, 22 touchdowns och inga interceptions! Hujedamej! Om vi kikar på Gronkowski som har mött Steelers vid fem tillfällen är det också riktigt bra stats. Han har tagit emot 30 passningar på 36 försök (83%) för 496 yards och åtta touchdowns. Det är 99 yards per game i mottagning = wow! Gronk har också haft tre matcher i karriären, där han haft tre touchdowns i en och samma match. TVÅ av dessa har varit mot Steelers.

4. Brady är 10-2 i sin karriär mot Steelers med 115.1 i passer rating. Den störste älskar att möta Steelers. Beware, Steelers!

5. Patriots hade före plattmatchen mot Dolphins senast två matcher i rad med över 190 yards på marken. Steelers har som sagt ingen Shazier att tillgå för att stoppa springspelet, men detta är en av orsakerna till varför jag kommer gå på Patriots; mixen av spelboken kommer bli intressant, då Patriots fått upp ångan på marken oxå.

Jag känner mig väldigt komfortabel med att spela Patriots -2,5 till oddset 1,91 hos Unibet .se. Det är vid den här typen av outings som Tom Brady steppar upp ett par nivåer och det gör att jag känner mig trygg i ovan lagda spel. Se nu till att se den här matchen; då det är årets bästa match på förhand...

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip