Sista dagens spel i challenger series för den här veckan. De sista gruppspelsmatcherna och sedan slutspelet väntar. Och här rekar jag en spelare jag trodde skulle vara i toppen, men spelar med kniven på strupen här.

Akkuzu - Huszjak

Can Akkuzu. På förhand såg jag honom som bäst denna omgången. Men han står på 2-3 i matcher och behöver vinna de två sista matcherna för att kunna ta sig till slutspel. En av hans två sista är mot Happek, dvs en väldigt enkel seger. Så denna match mot Huszjak blir nog avgörande. De möttes i oktober och då slutade det så här -
Akkuzu - Huszjak 7-11, 5-11, 11-9, 11-5, 11-9

Vad drar vi för växlar av det? Jo som så många andra så var det stora problem med Huszjaks underskruv i början av matchen. Sedan hittade han spelet och tre raka setvinster visar att man kan spela mot honom.

Huszjak då? Från en bottenspelare i challenger till att nu relativt ofta gå till slutspel. En fin utveckling! Men fortfarande tycker jag att det hänger mycket på om motståndaren vet hur de ska spela mot honom. Är de bra mot hans spelstil så har han inte en chans, och tvärtom. Han har helt klart utvecklat sin spelstil i och med att han gått från div 2 forehand till att faktiskt ibland kunna dra till bollen ordentligt.
Är obesegrad hittills i turneringen, men jag tror det tar stopp här.

Överlag är Akkuzu en mycket mycket bättre spelare. Men challenger är challenger och det är speciellt. Men detta är en match Akkuzu måste vinna, och han är fullt duglig mot denna typen av deff. Jag tror han grejar detta tryggt!

Jag var först inne på att spel u75.5 bollar för att gardera lite mot att Akkuzu inte skulle hitta spelet alls. Men 2.25 på -1.5 lockar för mycket.

-1.5 på Akkuzu spelar jag med 3/5 units.

3-0 Akkuzu?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip