Vi tar en match till från dagens challenger series. Och som sagt, det är en riktigt intressant omgång med en av de bättre startfälten på länge.

Akkuzu (115) - Huszjak

20-årige fransmannen Can Akkuzu har varit med några gånger innan och gjort det bra. Jag kommer ihåg att sist jag rekade honom skrev jag att jag trodde att han skulle bli en mästerskapsspelare för Frankrike inom några år. Jag tror fortfarande på det men det har inte gått så spikrakt som jag trott. Har en komplett spelstil så han har det mesta, men som för många andra så måste samtidigt allt förbättras. Serven och forehand får ändå ses som hans största styrkor.

Huszjak behöver väl egentligen ingen närmare förklaring ifall ni följt med ett tag. Spelar väldigt ofta och är en defensiv spelare. Här snackar vi om en spelare som utvecklats fint, första 1-2 åren han deltog här så var han alltid bland de sista, medan han nu krigat sig uppåt. Och för några veckor sedan, i sin typ 150e challenger så lyckades han stå som slutsegrare. Välförtjänt och kul! Har väl framförallt utvecklat sin offensiva kapacitet vilket gör honom väldigt mycket mer svårläst.

De senaste två mötena
Akkuzu - Huszjak 3-0, 3-2.

Som vanligt brukar det mesta när såna här spelstilar möts, hänga på hur offensive spelaren kan spela mot defensiven. Akkuzu har visat att han har relativt bra koll på spelet och hans forehand smaskar på bra mot den enorma underskruven som Huszjak bjuder på. Den senaste matchen dom emellan var den fullständig lekstuga, 11-6, 11-6, 11-2 och dessförinnan låg han under med 0-2 men vände till 3-2. Han har alltså vunnit de sex senaste seten mot Huszjak och det säger en del ändå.

1.66 på rak seger för Akkuzu är bra tycker jag. Så 3/5 units på detta får det bli.

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip