Dags för en ny omgång i gruppspelet i Champions League. Det är lagspel och därmed är det fri uppställning, så observera att alla matcher inte kommer spelas. Jag ger er därför två spelalternativ.

Hung Chieh-Chiang(78) - Chien Chen An (28)
Ett möte mellan två taiwaneser, Hung från Ostrava och Chien från franska Hennebont. Här förstår jag inte allt oddssättningen, även om det kanske inte är lika stor nivåskillnad som rankingen säger.

Hung är en spelare som har sina största framgångar inom dubbelspel. Han var en lovande junior men aldrig riktigt tagit det sista klivet in i den yttersta världseliten. Spelar så "rent" man bara kan göra som bordtennisspelare. Oerhört fin och stilren teknik och det är vackert att se honom spela. Han kan det mesta, en allround spelare. Kanske är det just därför han inte tagit det sista klivet, just för att han inte har några större styrkor att sätta skräck i motståndaren med.

Chien Chen An visar sig inte mycket på touren längre. Kanske pga att han tjänar pengar från sponsorer ju högre upp han är på rankingen, och så högt som 29a i världen är han inte. Skulle sätta hans ranking ungefär runt 50. Är en vänsterhänt spelare som bygger sitt spel på säkerhet. Säkerhet och snabbt spel nära bordet. Helt okej serve och sedan vill han ha högt tempo i spelet.

Enligt oddsen är det nästan en 50-50 match, ja Hung är tom favorit, vilket jag inte köper. Som sagt, det är inte lika stor nivåskillnad som världsrankingen säger, men Chien är en bättre spelare här. 1-3 till Chien?

1.90 på bet365 plockar jag med 3.5/5 units.


Dagens andra match plockar jag från matchen mellan danska Roskilde och svensklaget i Frankrike, Angers. Men ingen svensk ska spela i denna rek. Däremot en nybliven europamästare!

Zhai(125) - Lebesson (38)

1.57? 1.57!? Vad missar jag? Zhai är helt klart en spelare mellan 80-130 på rankingen. Lebesson ligger just nu 38 men kommer nog studsa upp till 25(?) efter att ha vunnit EM-guld precis. Räknar dom in att han ska vara bakis från guldfesten? Nej jag förstår inte alls.

Zhai har en speciell serve som få använder, och är i övrigt en allround spelare med bra forehand. Lebesson, har sina styrkor i servespelet och väldigt snabbt spel nära bordet vilket gör det svårt för motståndaren att få någon rytm i spelet. Det som gjorde att han tog titeln på EM var att han var trygg i duellspelet och framförallt försvaret, vilket inte brukar vara hans starka sida.

Nej, enda anledningen till att jag inte spelar 5/5 units här är för att Zhai spelat rätt bra på slutet och att det är bäst av 5 set istället för 7 i lagspel. Jag tror ändå att Lebesson vill visa att EM-titeln inte bara var en engångsföreteelse. 3-1 Lebesson?

4.5/5 units till 1.57 på bet365 .

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip