Finalen i dubbel är färdigspelad och tyvärr blev det förlust för karlsson/karlsson. Men en stark bedrift att ta sig dit i en turnering som har bättre startfält än ett VM..

Nu till dagens rek. Kvartsfinal i singel, egentligen den enda som är spännande då det är kineser i resten.

Chuan (9) - Niwa (19)

Chuan gjorde en stark insats mot Wong igår då han vände 0-2 till 4-3. Chuan har varit topp-20 i världen i 15(!!) år nu. Varav topp-10 den mesta av tiden. Spelar en underbar bordtennis. Inte jättevass i serve-retur men fantastisk i duellspelet och vevar hejvilt på det mesta. Helt klart en sevärd spelare!
Hans matcher.
Kou Lei 4-1
Wong 4-3

Niwa är den handfull höge japanen som spelar enormt snabb bordtennis. Släpper mer eller mindre aldrig bordet och spelar på uppstuds med små marginaler. Ser väldigt intetsägande ut och visar aldrig känslor. Vilket är lite tråkigt men det blir ibland spektakulära bollar.
Walther 4-1
Zhang Jike WO pga feber.

Dessa spelare har mötts en gång, och då vann Chuan enkelt. Dock var det tre år sedan och mycket har hänt sedan dess. Jag ser absolut chuan som favorit men jag tror inte på någon överkörning här. Med tanke på Niwas spelstil så är det väldigt svårt att vinna enkelt mot honom. Och han är i bra form och spelade bra förra veckan. Jag tror han kan störa ordentligt här.

Ö105.5 bollar erbjuds till höga 2.10. Helt klart spelvärt. Det slänger jag in 3/5 units på.

105.5 bollar innebär allt som oftast att om det blir sex set eller mer så går spelet in. Och det tror jag på.

4-2 till chuan?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip