En missad rek igår efter 8-11 i avgörande set. Men ligger fortfarande på 7 av de 8 senaste rekarna inne. Hoppas kunna fortsätta idag då jag anser att det finns massor av godsaker även idag, nu när EM kliver in i de två sista dagarna. Sverige har ett bra EM än så länge och har två killar i 8-delsfinal, en tjej i 8-delsfinal, och två dubbelpar i kvartsfinal i herr. Även ett silver i mixeddubbel!

Karlsson/Karlsson (29, 42) - Gionis/Yang (27,49)

Nej, de är inte bröder, men lika gamla och har följt varandra sedan ung ålder. Men samspelta är dom! Har redan tagit medaljer på EM och jag tror att de tar en till i år. Karlssons spelar en "tråkig" dubbel, väldigt mycket fokus på serve, retur och vinklar på attackar. Vill mer eller mindre enbart låsa spelet på så vis och vara noggranna.

Gionis/Yang rekade jag igår och det gick ju bra. Hoppas det går lika bra idag, även fast det blir omvänt resultat för dom. De är två defensvispelare, motar attacker en bit bak från bordet med enorm underskruv. Gionis har även en stenhård forehandattack, medan Yang inte sitter inne på samma nivå på attackspelet, även om han är fullt duglig.

Deras matcher i EM
Karlssons - Cantero/Machado 4-2
Karlssons - Kou Lei/Li 4-0
Gionis/Yang - Devos/Nuytinck 4-2
Gionis/Yang - Flore/Lebesson

Fyra bra matcher mellan enbart bra dubbelpar. Så båda paren är verkligen värda att vara i kvartsfinal.

Varför vinner svenskarna då? Jo, Mattias Karlsson vann 4-2 mot defensivspelaren Pattantyus i torsdag. Kristian Karlsson är allmänt känt bra mot defensivspelare och alla pingisintresserade minns väl krossen av Gionis på SOC i stockholm för 2-3 år sedan? Karlssons tror jag kommer mota deras spelstil med bravur och då är de klart bättre här.

1.80 på Karlsson/Karlsson tycker jag är mycket fint. Jag plockar det med 4.5/5 units. 4-1 till svenskparet?

Lycka till.

EDITERAD 2016-10-22 09.20:45

EDITERAD 2016-10-22 09.21:28

This is the stats tab
This is the post tip