Tvära hopp från Sloveniens tour till den avgörande matchen i semifinalen i tyska Bundesliga. Det står 1-1 i matcher och idag spelas alltså den avgörande matchen. Och kanske har Düsseldorf både Kristian karlsson och Anton Källberg i uppställningen?

K. Karlsson - Bojan Tokic

Först och främst. I den förra matchen vann Saarbrucken mycket tack vare Tokic. Han var i någon sorts trans och vann både mot karlsson och Timo Boll. Helt otroligt vad han spelade, men kan han verkligen spela så igen?

Karlsson stoltserade med Bundesligas andra bästa matchkvot i grundserien och har stabiliserat sig topp-30 i världen. En mycket fin säsong i sin första säsong för Düsseldorf alltså. 14-4 i matcher i grundserien. När hade en svensk en sådan kvot i tyska eller franska ligan senast? Enormt effektiv i sin spelstil men bjuder sällan till dueller. Bra i serve-retur och förstaförsvar och förstaattack där det är aggressiva och tuffa bollar hela tiden.

Tokic har också haft en bra säsong. 14-9 i grundserien är en bra kvot i denna tuffa ligan. Men framförallt. Hans semifinal nummer Två var magisk. Det måste vara det bästa han spelat på många år. Men kan han fortsätta så? Jag tror inte det. Spelar tvärtom från karlsson, vill ha långa dueller där han har fin träff från både backhand och forehand. Helt okej serve men kanske hans svaghet är returerna.

Varför vinner karlsson? Dels för att han i grunden är den bättre spelaren. Och kommer inte Tokic upp i den nivån han var i senast så blir det tufft för honom, och jag har svårt att tänka mig att han presterar likadant igen. Karlsson kommer inte att få Tokic att få svinga loss i duellerna som senast utan jag tror på en mer tillknäppt match, och då är karlsson stor favorit.

1.66 på rak seger för karlsson duger gott här. 3.5/5 units vill jag satsa!

3-1?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip