Det är challenger series. Challenger tour i Kroatien och dessutom Pro A i Frankrike. En underbar dag för en nörd som mig och man försöker se så mycket som möjligt. Har redan plussat på en rek idag, så vi kör vidare med en till, denna gång från Frankrike.

OBS! Som vanligt är det fri uppställning i lag så det är ingen garanti att matchen spelas. Men jag ger er någon bonusmatch i slutet.

Joao Monteiro (42) - Liam Pitchford (49)

Matchkvoter i Pro A
Monteiro 13-5
Pitchford 15-7

Jämnt enligt statistiken, så jag förstår oddssättningen. Men tycker ändå att Monteiro är favorit här.

Senaste mötet i ligan
Monteiro - Pitchford 3-1

Monteiros Chartres stormar fram mot ett franskt guld och jag har svårt att se att dom tappar det här försprånget. Knappt att det går om dom försöker.. Men men. Monteiro har haft en bra säsong både i ligan och internationellt och ligger lite i bakvattnet i portugisisk bordtennis då storstjärnan Freitas och Apolonia tar det mesta fokuset, även om jag tycker att Monteiro är minst lika bra som Apolonia. Väldigt vass i serve-returspelet och där kan han äga väldigt många. Kommer ihåg på SOC i Stockholm där han vann enkelt mot Kristian karlsson just genom att äga honom i det spelet.

Pitchford har också gjort en bra säsong. Har ett tungt spel från både backhand och forehand och en väldigt fin träff på bollen. För att vara på den här nivån tycker jag att han är lite vek i serve-retur. Ojämn också, då han ibland spelar fullständigt makalös bordtennis, för att följa upp det med mindre bra insatser.

Just för att normalt sett ska Monteiro äga Pitchford i serve-returspelet så tycker jag att han är favorit här. Han vann senaste mötet också vilket kan vara ett tecken på att jag är rätt ute. I spelet kanske Pitchford är aningen bättre men det är inga hästlängder det handlar om. Så det väger över åt portugisen här.

1.83 på rak seger för Monteiro tar jag med 3.5/5 units.

3-1?

Lycka till.

Bonusmatcher.
Assar - Liventsov 1.66 3/5u
Madrid - Brossier 2.10 3/5u.

This is the stats tab
This is the post tip