Mitt bland diverse matcher på challenger series så pågår även asiatiska mästerskapen. Föga förvånande är det kineserna som dominerar, med ett litet inslag av kineser och sydkoreaner. Men tyvärr är Kina alldeles för överlägsna. Men är det någonstans Kina får se upp för att missa ett guld, så är det i dubbelklasserna, både herr och damdubbel, men äxen mixeddubbel.

Oshima/Morizono (24/54) - Zhou/fang (9/27)

Här är vi framme i kvartsfinalerna. Och jag tänker inte lägga några tankar eller energi på vilka de mött innan och dra slutsatser av det, för båda paren har enbart mött par som var promenadsegrar.

Japanerna Oshima/Morizono är riktiga dubbelspecialister. Båda har hyfsade framgångar i singel, varav Oshima faktiskt är med och krigar om att få spela i mästerskapen för japan. Men dessa två herrar har riktigt fina framgångar i dubbel tillsammans, där de bland annat vann den senaste turneringen de spelade - India world tour i februari. Och i ärlighetens namn så var det en mycket övertygande seger då de knappt hade några riktigt tuffa matcher fram till titeln. Jag hittar bara en match där de mött några av de absolut bästa kineserna, och då förlorade de en jämn match med 2-3 i set. Dvs de hänger på även de absolut bästa kineserna.
Hur spelar de då? Likt många andra japaner i dubbel så spelar de med extremt högt tempo. Attackerar direkt på serven och spelar givetvis mycket på riktningar men ändå mer på fart och tempo där de litar på att de är bättre än motståndarna.

Zhou Yu och Fang Bo, Kina. Zhou Yu var en en av de många trodde skulle ta över som en av de bästa kineserna. Men han har halkat efter (om man nu kan säga så), och har svårt att ta en plats i landslaget på riktigt. Fang Bo blandar och ger. I sina bästa stunder kan han slå alla. Men ojämnheten (allt är relativt) gör att han inte utmanar de 3-4 absolut bästa kineserna.

Kollar vi till singelnivån på de fyra spelarna så är kineserna de två bästa, inget snack om saken. Men som jag skrev i början, är det någonstans kineserna blir rejält utmanade så är det i dubbelklasserna. Och jag tror att Oshima/Morizono kommer att utmana rejält här med sitt höga tempo. Det lockar lite med raka segern, men jag håller mig till handikappspelet.

Oshima/Morizono +1.5 set till 1.83 tar jag med 3.5/5 units.

2-3 till Kina?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip