Från det ena till det andra. Dags för franska ligan, Pro A. 14e av 18 omgången ska spelas idag, fredag, och imorgon lördag. Här fokuserar jag på en match mellan svenskklubben Angers, som började väldigt trögt men som har ryckt upp sig rejält och har väl mer eller mindre säkrat kontraktet till nästa år. Detta mycket tack vare Jon Persson och Jens Lundquist.

OBS! Som vanligt i lagspel är det fri uppställning, och därmed är det ingen garanti att matchen spelas. Men ger er två bonusmatcher i slutet.

Jon Persson - Adrian Crisan

Matchkvoter i Pro A
Persson 10-7
Crisan 9-8

Jon Persson, vinnare av SM 2016, började säsongen för Angers rätt trögt, liksom resten av laget. Men har nu på slutet spelat mycket bättre och har vunnit sina tre senaste matcher och faktiskt sex av sina sju senaste! Må så vara att det inte är de absolut bästa i ligan han mött på slutet men Persson känns som en "stimspelare" som kan slå vem som helst när han har självförtroende medan det även kan vara tvärtom... En av de mest hårdslående i världen och kombinerar det med att ha en bra serve. En riktigt sevärd spelare som ofta blir en publikfavorit för sin krigarinställning, även om jag tyvärr tycker att han lugnat ner sig de senaste åren.

Adrian Crisan, Rumänien, har sett sina bästa dagar även om han givetvis kan spela ordentligt bra ibland. Och då missar han inte, han vägrar att missa. Om Persson är en slugger så har vi motsatsen här då han ytterst sällan slår hårt, men däremot är oerhört bollsnål. Ingen vidare serve-retur, men stabil och tuff att ta sig igenom.

Slugger mot bollsäker alltså. När jag tänker mig matchbilden här så är det stora siffror till någon av dom. Antingen stänker Persson in boll efter boll, eller så kommer han inte åt att dra hårt och det blir långa långsamma dueller, och där är Crisan vass. Men Perssons form på senare tid gör att jag tror att Persson går segrandes här. Har även svårt att se Crisan returnera speciellt bra på Perssons servar här, och gör han inte det så kommer bomberna att komma boll efter boll från svenskens sida. Och som jag sa tidigare, Persson är en bra spelare i medgång, och jag ser ingen anledning till att han inte ska ha ett gott självförtroende här.

Jag sticker ut hakan här och säger 3-0 till Persson.

1.90 får vi på rak seger för Persson. 3.5/5 units kör jag på det.

BONUSMATCHER
WU Jia Ji - Lorentz 2.10 2.5/5 units.
Nuytinck - Madrid 1.66 4/5 units
De förstnämnda spelar jag på alltså.

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip