Halloj

Nattens rek på Greinke över 5.5 strikeouts satt i femte inningen, Greinke slutade på 8 strikeouts totalt i matchen.

Ikväll är det tidiga matcher i MLB och jag har kollat på matchen mellan Dodgers och Giants där Dodgers startar sitt ess Clayton Kershaw, matchen startar 21:45 ikväll.

Kershaw är en av ligans bästa pitchers helt klart, och en av de jämnaste statistiskt sett. Han har börjat säsongen bra, som vanligt, och har W L 6-2, ERA 2.43. Hans strikeouts per 9 innings ligger i linje med tidigare säsonger, hans walks/9 innings är karriärmässigt rätt så lågt än så länge men högre än förra säsongen, hans homeruns tillåtna per 9 innings är däremot lite högt än så länge. Hans siffror visar att han har kastat lite sämre än hans ERA visar, han har haft lite hjälp av Dodgers försvar med andra ord att hålla ner sitt ERA.

Han har startat 2 matcher mot Giants den här säsongen. 25e april då Giants bara mäktade med 1 run, och 1a maj då Giants gjorde 4 runs. Det är lite så hans siffror ser ut tycker jag, det går lite sämre ju längre säsongen har spelats. Nu var jag väl lite väl taskig kanske, han har fortfarande riktigt jäkla bra siffror, men "fel" siffror ökar ju fler matcher han startat.

Giants då, har startat säsongen dåligt. Laget har gjort 3e minst runs i ligan, 139 runs på 40 matcher, eller 3.4 runs per match i snitt. Däremot har de kommit igång lite den senaste tiden, tittar på man deras 7 senaste matcher har de snittat 4.8 runs per match. En titt på deras senaste 8 matcher och deras antal runs i dessa med gårdagens match först: 2, 8, 8, 3, 3, 2, 6, 1. Tre matcher under linan och fem över.

Jag tycker linan på 2.5 är bra, det är en 2 run homerun, en single där han på första bas tar sig till andra bas och en single till så är spelet inne. Farhågan är såklart att ett av ligans hittills sämsta runproducerande lag möter en av ligans bästa pitchers. Vi kollar på Dodgers som lag insläppta runs senaste 8 matcherna: 2, 8, 9, 0, 2, 10, 2, 3. Hälften av 8 senaste har de släppt över 2.5 runs. Jag spelar 5/10 units, på Pinnacle , att Giants gör över 2.5 runs ikväll.

Rygga på egen risk :)

This is the stats tab
This is the post tip