Efter två fullspäckade NBA-nätter får vi i natt bara tre matcher. Jag hittar i alla fall ett spel. Los Angeles Lakers står som hemmalag i matchen mot lokalrivalen Los Angeles Clippers. Jag tror på ”gästerna” och spelar Clippers -5.0 till oddset 1.90 på bet365 .

Clippers kommer till den här matchen med, som det verkar, friska spelare. Inga verkar saknas. Lakers får klara sig utan Kentavious Caldwell-Pope som är avstängd. Josh Hart är osäker men verkar missa matchen på grund av skada. Julius Randle är osäker men verkar kunna spela.

För mig handlar det här spelet om tre saker:

1) Lonzo Ball vs. Patrick Beverley
Årets Lakers ska ju ledas av nye hajpade pointguarden Lonzo Ball. Det är han som ska ha bollen och det är han som ska sätta sina lagkamrater i rätt lägen. Men han kunde inte få en mycket tuffare första uppgift. Clippers nyförvärv Beverley är en av de tuffaste defensiva pointguarderna i ligan. Det är en elak jäkel som älskar att jaga motståndarnas stjärnguard. Jag tror att Ball får en jobbig första NBA-match.

2) Blake Griffin kommer dominera
Clippers power forward Blake Griffin har sett bra ut under försäsongen. Utan Chris Paul blir han en ännu större ledare och nyckelspelare. Och jag har svårt att se vem i Lakers femma som ska plocka bort Griffin. Lakers center Brook Lopez är ingen stark försvarare under korgen heller, så Griffin kommer nog att kunna dominera här.

3) Clippers facit mot Lakers
Lakers, som brukade vara solklar nummer ett i Los Angeles, har ett par tuffa år bakom sig. Clippers har vunnit 18 av de 20 senaste mötena med Lakers. Alla 18 segrar har varit med minst 5 poäng.

Jag väljer alltså ett beprövat NBA-lag mot ung hajp. Det brukar vara klokt, särskilt tidigt under säsongen. Clippers vinner den här matchen med mer än 5 poäng.

Mitt spel: Los Angeles Clippers -5.0 i matchen mot Los Angeles Lakers.
Odds: 1.90 på bet365 .
Units: 1/5

This is the stats tab
This is the post tip