I dag bjuder NBA på en kvällsmatch. Matchstart redan 21.30. Det är Brooklyn Nets som tar emot Atlanta Hawks. Jag spelar Nets ML till oddset 1.73 på Betsafe . (Notera att det är ML-spel, det är alltså övertid inkluderat.)

Tänkbara startfemmor:

Nets: Crabbe, Russell, Hollis-Jefferson, Carroll, Mozgov
Hawks: Schroder, Bazemore, Prince, Ilyasova, Dedmon.

Det här är två lag som inte lär ha något att göra med kampen om slutspelsplatserna i Eastern Conference. Men båda lagen har ändå börjat med en vinst och en förlust. Nets förlorade premiären borta mot Indiana Pacers med 140-131. I fredags vann de sedan hemma mot Orlando Magic med 126-121. Hawks vann sin premiär borta mot Dallas Mavericks med 117-111. Sedan förlorade de borta mot Charlotta Hornets i fredags med 109-91.

Nets har alltså öst i poäng i de första matcherna. De har faktiskt bäst poängsnitt av alla lag l ligan. Nu handlar det bara om två matcher men det har ändå sett ganska spännande ut framåt. Nu möter de ett svagt Hawks som ser ganska rörigt ut defensivt. Jag förväntar mig att snabbt spelande Nets kommer kunna göra mycket poäng här.

Nets offensiv kommer alltså inte att vara något problem. De kommer att göra sina poäng. Då handlar det bara om att få till en helt okej defensiv insats. Lyckas Nets med det så kommer de att besegra Hawks. För Hawks är inte något av ligans bättre lag offensivt. Senast mot Hornets sköt de 37,9 procent från golvet totalt, och de satte bara 23,3 procent av sina treor. Nets har haft lite problem att försvara mot motståndarnas rörliga centrar de senaste matcherna. Både Myles Turner och Nikola Vucevis har haft bra matcher mot Nets, men jag tror inte att Hawks center Dedmon är tillräckligt bra för att kunna utnyttja den svagheten hos Nets.

Schema-mässigt ser jag också fördelar för Nets. De spelade hemma i fredags och hemma nu igen. Sedan kommer nästa match först på tisdag. Hawks spelade borta i onsdags, borta i fredags och nu borta igen. Och redan imorgon ska de spela ny match. NBA-spelarna är vana vid att spela back-to-backs men Hawks nyckelspelare kan ändå inte spela hur många minuter som helst i kväll om de ska ha en chans i morgondagens match mot Miami Heat.

Jag förväntar mig en poängrik match mellan två lag som inte är så starka defensivt, men väljer alltså Nets som har mer offensiv kraft och ett bättre spelschema. De har också fördelen av att få spela på hemmaplan.

Mitt spel: Brooklyn Nets ML till oddset 1.73 på Betsafe .
Insats: 2/5 units.

This is the stats tab
This is the post tip