Runda 2 och vilken matchserie vi kommer få ta del av. Nuggets vs Timberwolves. Den här serien kan bli en klassiker. Jag har som sagt Nuggets vs Celtics i årets NBA-final med Celtics som vinnare. Det står jag fast vid. Det gör att Nuggets skall vinna den här matchserien och det finns det stora möjligheter för. Noteras bör att lagen möttes under fjolåret och då i runda 1. Nuggets avväpnade Timberwolves relativt enkelt med 4-1 i matcher. I år är Timberwolves ett mer komplett lag, men deras offensiv är fortfarande "shaky" och "mekanisk".

Nuggets hade en relativt tuff fajt mot Lakers emedan Timverwolves vann enkelt mot Suns. Om vi utgår från den första rundan känns Timberwolves som det mest heta laget för dagen, samtidigt som det känns som Suns imploderat i omklädningsrummet och då går det inte att spela bra basket. MEN. Med det sagt; Timberwolves har spelat jättebra basket och kommer in till runda 2 med stort självförtroende. Tro mig. Frågan kvarstår; räcker det mot Nuggets? Då är mitt svar nej, men det kommer bli en jämn matchserie, där jag är övertygad om att Nuggets går vidare.

Jag spelar Nuggets -3 till oddset 1.72 hos Unibet .com.


Värt att notera:

1. Den allra viktigaste fördelen som Nuggets har kontra Timberwolves är hemmaplansfördel. Nuggets är ett av ligans absolut bästa hemmalag och med vetskapen om att game 7 (om det går så långt) spelas i Denver är det en bra känsla för Nuggets att ha med sig in i fajten.

2. Timberwolves största styrka är deras defense. Många hävdar att det är deras s.k. identitet och det kan jag hålla med om. De har tillåtit max 108.9 poäng i snitt och det var ligans absolut bästa statistik genom grundspelet. De är stora. De är långa. Den som jag gillar mest är Rudy Gobert som varit en stor succé för Timberwolves.

3. Nuggets är inte lika vassa i defensiven, MEN mot Timberwolves har de faktiskt spelat riktigt bra med sin spelstrategi "ICE Pick and Roll defense". Nuggets styrka är offensiven med MVP Nikola Jokic. Med det sagt; Nuggets landade på plats nr 9 i det man kallar "defense efficiency" och det är starkt.

4. När jag tittar på Nuggets (frånsett Jokic som vi kommer in på senare) är det av stor vikt att spelare som Jamal Murray och Michael Porter Jr fortsätter på den inslagna vägen. Murray kommer möta T-wolves McDaniels och det är en riktigt bra försvarare. Jag håller dock Murray som en bättre offensiv spelare som finner sina skott, oavsett vem han möter i defense. Michael Porter Jr. var enormt stark mot Lakers. Han snittade 23 poäng, 9 returer med ett skytte som påvisade 55% (tvåpoängsskytte) och hela 48% (trepoängsskytte). Snacka om bäst när det gäller.

5. Timberwolves stora stjärna heter Anthony Edwards. Om Nuggets skall ta sig vidare måste de dominera Edwards. Det är dock inte så lätt. Edwards snittar 31 poäng, 9 returer och 6 assist i slutspelet. Han skjuter 43% från trepoängslinjen. Han är snabb OCH stark. Nuggets kommer med garanti att sätta upp Caldwell-Pope mot Edwards och den matchen-i-matchen blir enormt kul att se. Caldwell-Pope har en All-Defensive Team-säsong.

6. Det som dock gör att jag lutar mig mot Nuggets i den här matchserien är MVP Nikola Jokic. Om vi ser till hans förutsättningar mot Lakers (se Anthony Davis som motståndare) finns inte samma karaktär hos Timberwolves. Nu får han garanterat Towns i sin matchup och det är ljusår mellan Davis och Towns gällande den offensiva delen. Det kommer Jokic dra nytta av. Notera det.

7. I den här typen av en s.k. förväntad jämn matchserie blir det oftast respektive lags bänk som kommer bli en fördel. Här skall det bli kul att se Timberwolves djupa rotation mot Nuggets djup som bygger på en bänk full av duktiga defensiva spelare. Min fråga kvarstår; är Timberwolves offensiva bänk bättre än Nuggets defensiva bänk? Mitt svar här är nej. Nuggets har en fördel här.

8. Nu till nyckeln i denna matchserie - "the key factor of this series" - som heter Nikola Jokic. Hans size och styrka är unmatched om du frågar mig. Jag är inne på att Towns (med understöd av Gobert) kommer försvara Jokic och den matchen vinner Jokic sju dagar i veckan. Han har dessutom haft det enkelt mot Timberwolves genom åren. Han snittade 33 poäng, 11 returer och 4 assist mot dem i år. Det är starka papper.

Som sagt; det här kommer bli kul att se. Jag är övertygad om en Nuggets vinst i serien och de inleder framför allt i afton att vinna game 1. Jag spelar Nuggets -3 till oddset 1.72 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip