Pelicans (45-28) tar emot Celtics (57-16) i en eftermiddagsmatiné i just New Orleans. En riktigt sevärd match! Celtics kommer till New Orleans med två raka förluster mot Atlanta Hawks. Det om något tillhör inte vanligheten. Celtics har dominerat NBA i år och har en första lineup som är komplett i mina ögon, där såväl Tatum som Brown tillhör ligans bästa utan prut. MEN. Två raka förluster? Ja, och orsaken var enkel; Hawks spelade bättre och framför allt ägde de returtagningarna. De plockade hela 17 offensiva returer mot Celtics och det är illavarslande. Offensiven var som vanligt rakbladsvass, men defensiven lämna mycket att önska.

Pelicans har haft det tufft mot Celtics och har inte vunnit sedan 2021. Det är strax över tre år det. MEN laget har verkligen spelat upp sig när det ofta skadedrabbade laget har fått vara skadefria. Willamson är en sådan herre som varit mer skadad än han spelat. I grund och botten en superstar. Vi måste dock beakta att såväl Alvarado som Ingram är borta pga. skador och dessa två är normalt ordinarie i första lineup. För mig är Cetlics det bättre laget och om du spelar moneyline; ta Celtics.

Mitt spelvärde ligger dock på poängen totalt. Jag kommer spela på att den överstiger 222.5 poäng till oddset 1.80 hos bet365 .com.


Värt att notera:

1. Först måste vi ändå betona att Celtics är NBAs bästa lag, trots två raka förluster mot ett medelmåttigt Hawks. Noteras bör också att Celtics har +11 matcher/vinster mer än den som är nr 2 i den östra konferensen. Celtics är ingen bluff.

2. Celtics är helt skadefria till den här outingen mot Pelicans. Notera det.

3. Celtics har fem raka vinster på ett övertygande sätt mot Pelicans.

4. När jag går igenom min egen statistik runt Celtics och Pelicans är det intressant att se att dessa båda är nr 1 och nr 2 i hela NBA sedan två månader tillbaka. Celtics är 21-5 och Pelicans är 19-7.

5. Tre raka förluster har inte hänt för Celtics i år. Det lär inte ske nu heller.

6. Pelicans har vunnit sex av sina åtta senaste matcher. Laget är i toppform. MEN. De har inte samma frekvens i sin offensiv som Celtics har i sin, då de snittar 116 poäng per match, samtidigt som Celtics snittar 121 poäng.

Jag tror Celtics vinner matchen och stoppar sin nedåtgående spiral, men finner spelvärdet i att det görs mer än 225.5 poäng totalt i matchen.

Glad Påsk!

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip