NBA-premiären är fortfarande drygt en vecka bort och träningsmatcherna fortsätter ett tag till. I dag spelar jag Utah Jazz +4,5 borta mot Phoenix Suns till oddset 1.91 på Unibet .

Utah Jazz har börjat försäsongen bra. De har vunnit enkelt mot internationella motstånd (Sydney och Haifa). I fredags spelade de sin första match mot NBA-motstånd. Då vann de mot just Phoenix Suns med 112-101. Den matchen spelades hemma i Salt Lake. Nu väntar första bortamatchen för Utah.

Phoenix Suns har, förutom förlusten mot Utah, också en vinst. De vann borta mot Portland Trail Blazers med 114-112 den 3 oktober.

Jag kommer förmodligen att spela en del på Utah den här säsongen. Jag gillar deras lag, trots att de har förlorat nyckelspelaren Gordon Hayward. Årets Utah Jazz kommer att vara jobbiga att möta. Det är ett lag som är byggt för att spela bra försvarsspel och lite Europa-inspirerad basket med mycket fart på bollen. Jag tror att många underskattar dem i år. De har dessutom sett ganska bra ut under försäsongen. Segern mot Phoenix Suns senast var inte mycket att säga om. De dominerade framför allt den offensiva returtagningen, vilket var en nyckel till segern.

Phoenix har inte sett lika bra ut. Jag tycker att de har varit slarviga. De drar på sig onödiga fouls och slänger bort bollar. Nu spelar de på hemmaplan där de gillar att skruva upp tempot och därför har de fått favoritskapet. Men de har också ett ganska svagt försvarsspel, och svaga förvarsspel kan ofta se ännu svagare ut i träningsmatcherna när den där riktiga glöden saknas.

Utahs lag är byggt på en stabil defensiv och ett osjälviskt spel. Även om de använder sina nyckelspelare sparsamt här så kommer spelet att rulla på. De är inte beroende av att enstaka spelare presterar på topp. Därför tror jag att de kommer att stå upp bra i den här träningsmatchen där båda lagen lär lufta trupperna på vanligt vis.

Mitt spel: Utah Jazz +4,5

Odds: 1.91 på Unibet
Units: 1/5

This is the stats tab
This is the post tip