De regerande NBA-mästarna Golden State Warriors tar i natt emot Dallas Mavericks. Matchen börjar klockan 04.30 och jag tror hårt på hemmalaget. Jag spelar därför Warriors -11,5 till oddset 1.98 på Unibet .

Troliga startfemmor:

Warriors: PG – Shaun Livingston | SG – Klay Thompson | SF – Kevin Durant | PF – Draymond Green | C – Zaza Pachulia

Mavericks: PG – Dennis Smith Jr. | SG – Wesley Matthews | SF – Harrison Barnes | PF – Maxi Kleber | C – Dirk Nowitzki

Mavericks, som är 8-20 den här säsongen, kommer från en överraskande seger (95-89) mot topplaget San Antonio Spurs. De har faktiskt spelat upp sig lite de senaste veckorna efter den bedrövliga starten då de var sämst i ligan. Men här stöter de på en utmaning som de inte ska kunna hantera.

Warriors kommer med strålande form. De har 7 raka segrar och 9 segrar på sina 10 senaste matcher. De får visserligen klara sig utan Curry som är skadad, men han har knappt saknats hittills. Det här är ett lag med djup. Och de har ju andra spelare som kan kliva fram, till exempel Kevin Durant (som är typ näst bäst i världen).

Det som gör att jag gillar det här spelet lite extra är spelschemat. Warriors har spelat två matcher den senaste veckan (i fredags och i måndags). De spelade dessutom sin senaste match på hemmaplan så här finns inga resor som spelar in. Ett piggt Warriors är det tuffaste motståndet man kan få i NBA. Mavericks har spelat tre matcher under samma period och deras senaste match var i tisdags. Sedan hade de en resdag i går och nu alltså match i dag igen.

Warriors har vunnit 7 raka matcher mot Mavericks och 14 av de 15 senaste mot dem. Det här är alltså ett motstånd som de brukar ha lätt för. När lagen möttes tidigare under säsongen vann Warriors med 30 poäng. Förra säsongen vann de med 21, 9 och 25 poäng.

Jag tror att Warriors kör över Mavericks här. Jag blir inte överraskad om de vinner med över 20 poäng.

Mitt spel: Golden State Warriors -11,5
Odds: 1.98 på Unibet
Insats: 2/5 units

This is the stats tab
This is the post tip