Ny vecka och tillbaka till grottan i Oschsenhausen där Challenger series har en omgång måndag-tisdag att se fram emot. Det vill säga att det finns massor av matcher imorgon. Vill ni ha fler spel än detta, glöm inte att följa på twitter där fler spel lanseras.

Arcila – Muhlbach

Först och främst så tänkte jag när jag såg denna matchen att ”detta blir en jämn match, med Muhlbach som liten favorit”. Sen såg jag oddset, och då fastnade jag helt för detta spelet. Här är varför –

Arcila, sydamerikan som har ett speciellt material på backhandsidan. Materialet fungerar som så att det vänder skruven man motar till den motsatta. Man kan inte göra någon egen skruv alls (mer eller mindre) utan kan bara vända på skruven som kommer. Detta gör att skruven inte heller biter lika bra på gummit. Och just denna egenskapen är viktig i denna matchen. Återkommer till det. Utöver detta material så försöker Arcila oftast att attackera så mycket som möjligt med sin forehand. Överlag tycker jag att Arcila är en otrygg spelare med höga toppar och djupa dalar. Men han har sina omgångar då det mesta går in på bordet.

Muhlbach är en riktigt lurig spelare. Mer eller mindre allt hans spel går ut på skruvspel. Det är det han kan, men det kan han ordentligt bra. Ruskigt vassa servar. Returspelet är bra, sen utöver det är han ingen stjärna, men hans skruvspel duger långt. Har skakat om många duktiga spelare med sin udda spelstil.

Varför vinner Arcila. Ja just för att han har sitt material på backhandsidan gör att han kan dämpa, och sedan vända skruven som kommer i Muhlbachs serve till sin fördel. Att Muhlbach sedan inte har några jättevapen i arsenalen när det blir spel om bollen gynnar Arcila stort. Han kommer inte kunna döda Arcilas deffar (eller stötar rättare sagt) då han inte har någon slägga. Enligt mig blir detta vid närmare eftertanke en ren 50-50 match. Och hur gick det senast de möttes? Jo så här –

Arcila – Muhlbach 3-2.

3.00 i odds på Arcila? Jag kan bara inte låta bli detta.

3.00 på rak seger för Arcila spelar jag med 6/10 units.

3-2 Arcila?

Lycka till vid rygg.

This is the stats tab
This is the post tip