World cups första dag slutade med många jämna matcher, och frågan är om det blir återkommande eller om det var första dagens nerver som spelade in i många matcher. Vi får se.

Boll (5) – Tsuboi (112)

Tyske Timo Boll trodde man var trött och hade gjort sitt inom den absoluta toppen av pingisens finrum. Ett par halvtröga år med hans mått mätt är till ända och han har haft ett riktigt fint halvår. Kanske passar den nya bollen som nu spelas med, bra för honom. För han känns riktigt het igen och spelar bra bordtennis. Hur spelar han då? Oerhört tight spelstil, bra i serve-retur, en forehand som sällan, ytterst sällan bjuder på enkla misstag. Något som sticker ut med hans forehand jämfört med andra i världstoppen är hans skruv i forehandattackerna. Låga med extremt mycket skruv, något som är väldigt svårt att försvara sig mot.

Tsuboi rekade jag igår. Jag vet inte exakt hur man kvalificerar sig till world cup, men tror att han kvalificerade sig genom att vinna sydamerikanska mästerskapen, och det var i så fall ruskigt bra gjort av honom. Men han har inte haft någon bländande säsongsinledning och är en spelare som känns på dekis. Inte samma vassa spelare som bara för något år sedan. Rekade en förlust på honom igår mot koreanen Jeong, en match där han förlorade 1-4. Nu steppas motståndet upp ytterligare minst en nivå, och ja, det ska han inte klara av.

Boll är av tradition bra mot vänsterhänta spelare, och här möts två vänsterhänta. Boll är i sin bästa form på många år och nog har han chansen att gå riktigt långt här. Och då vill han nog inte slarva till något här.

U91.5 bollar blir därmed spelet. 7/10 units till 1.83.

4-0?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip