Ett spel till ska vi skriva om från World Cup. Vi ser fram emot en härlig eftermiddag med härlig bordtennis.

Chuan (15) – Shibaev (41)

Chuan Chi-Yuan är ju en legendarisk spelare. En spelstil som inte går att ogilla. Den korta taiwanesen har varit topp-20 under många många år nu, med topp-10 större delen av denna tiden. Han är lite till åren kommen men verkar vara i bra form fortfarande. Kort, väldigt energisk spelare som oftast bjuder på väldigt publikvänlig bordtennis. Dueller en bit bak från bordet, med sina stora svingar från både backhand och forehand så ser spelet väldigt spektakulärt ut. Okej serve, för sin nivå relativt dåligt returspel men kompenserar det med fint försvar.

Shibaev hade igår en väldigt fin dag –
Omar Assar 4-3
Nuytinck 4-0
Imponerade stort. Var verkligen en jämn och tight match mot Assar där det kunde gå hur som helst, men Shibaev levererade bättre i de jämna lägena och det blev avgörande. Mot Nuytinck var det inget snack. Han visade prov på bra serve-returspel och tunga forehands. En spelare som är svår att gilla med tanke på hans approach men duktig är han.

Varför tror jag då på Chuan när Shibaev verkar riktigt het? Shibaev brukar vinna mycket på just hans beteende, men Chuan ska vara så pass rutinerad att det inte ska spela någon roll alls. Och Shibaev må vara bättre i serve-returspelet men blir det väl dueller tror jag att Chuan är alldeles för bra där. Chuan brukar kunna steppa upp sitt spel när det vankas stora turneringar och han trivs när det hettar till. Därför tror jag att vi får se en vass Chuan här!

Chuan -1.5 set till 1.72 spelar jag med 7/10 units.

4-1?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip