Dags för första omgången i slutspelet i Polens challenger. Tre svenskar är inne i huvudturneringen och dessutom två svenska par i dubbel. Spel på svenskarna kommer läggas ut på twitter för de intresserade. Men här i reken blir det inget svenskt. Utan en dubbel blir det.

Kwan Kit – Jouti 1.33
Desai – Didukh 1.25

Kwan Kit, Hong Kong har jag rekat många gånger innan och ni som följt mig vet att jag är ett fan av honom. Han är en av de som har kapaciteten att vinna mot de allra bästa, även om han haft det lite tyngre de senaste månaderna. Bra serve och bra i duellerna, men framförallt en bra forehand. Som sagt var det ett tag sedan han gjorde något riktigt bra resultat nu, så det är nog dags för den unge liraren att plocka fram storspelet igen.

Jouti spelar en del på challenger series och gör det relativt bra där. Ingen stjärna men har ett spel som gör att han skulle kunna utvecklas till något bra. Spelar ett öppet spel med många dueller och där trivs han. Okej serve men ett relativt vekt returspel.

Denna matchen kommer nog bestå av en hel del dueller och då kan jag inte tänka mig att Kwan Kit kommer ha några problem med att ta sig igenom Jouti som måste spela på sitt absolut bästa för att hänga med här. Och det kan vi inte räkna med att han gör.

4-1?

Desai, Indien mot Didukh, Ukraina. Här har vi två spelare i helt olika skeden av karriärerna. Didukh var för ett gäng år sedan en helt okej europé som kunde ta några skalper här och var. Stor, klumpig men med en bra träff på bollen, men i övrigt inget speciellt. Desai har utvecklats enormt sedan första gången han entrade svensk mark. Nu är han etablerad på den världsrankingen han ligger och gör ständigt dugliga eller bra resultat. Väldigt tight spelare, både i serve-returspelet och duellerna. Saknar kanske ett riktigt vasst vapen men kompenserar det med ett tight spel.

Desai ska bara vara bättre här och egentligen räcker det med att säga så, lurigare än så är det ibland inte. Kan verkligen inte tänka mig att Didukh har något som kan få Desai stressad. Desai kommer styra och ställa här och likt den första matchen så måste nog Didukh upp i absolut toppnivå för att kunna hota.

4-0?

Denna dubbeln ger oss 1.66 och det spelar jag med 8/10 units.

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip