Vi kör väl igen. Kvartsfinaler i Challenger tour i Polen. Fortsatt en del skrällar i turneringen, men det hoppas jag inte på här.

Gerassimenko – Walker

Två yngre förmågor på frammarsch. För min del tycker jag att det känns relativt normalt att Gerassimenko är framme i kvartsfinal, medan det är stor överraskning för mig att engelsmannen Walker är här.

Gerassimenko är en liten favorit. Liten till växten och har en avslappnad stil kring bordet även fast han sliter som ett djur. Lite samma som den backhandssvingande legendaren Kreanga, fast mer avslappnad. Han spelar alltså hemskt gärna längre dueller, duglig men inte mer i serve-returspelet (där har han alltså mycket att förbättra) men i duellspelet håller han absolut högsta nivå i europa. Riktigt fin träff i både backhand och forehand. Med ett pannband/bandana på skallen så är det pricken över i:et. Svårt att inte gilla denna lirare från Kazakstan.

Walker är en mycket ojämn spelare. Har haft några fantastiska matcher i mästerskap för England. Där han har slagit spelare som man inte trodde han skulle ha en chans emot. Därefter har han kunnat förlora mot en spelare som är mycket lägre på världsrankingen. Nu verkar han dock ha hittat formen rejält men frågan är om en dipp i spelet är nära? Kanske aningen bättre än Gerassimenko i serve-returspelet och gillar också att få igång duellerna där han givetvis är vass. Men överlag tycker jag inte han har samma säkerhet i duellspelet som kazaken. Tyngden i forehandsspelet har han absolut, men inte i backhand.

Vi får nog se en match med mängder av dueller, så sätt er ner i soffan och njut av vacker bordtennis! Sen ska vi bara se att rätt spelare vinner så får vi en fin lördag. Väl i duellspelet så ser jag den energiske Gerassimenko som både rappare och säkrare i längden. Walker kommer nog kunna sätta några bomber men över 7 set tycker jag att Gerassimenko ska vara för tung i spelet.

1.66 får vi på rak seger för Gerassimenko. 7/10 units blir det.

4-2?

Lycka till

This is the stats tab
This is the post tip