Tisdagens spel är sista dagen av veckans första challenger series. Inte speciellt oväntade resultat den första dagen utan de stora favoriterna till slutspelsplatserna är där uppe i tabellen där de ska vara. Och jag tänker reka en match som troligtvis kommer handla om 3-4 platsen i gruppspelet.

Mendes – Shmyrev

Resultat efter dag 1 –
Mendes 3-2 +4 i set.
Shmyrev 3-2 + 1 i set.

Jämnt mellan dessa två herrar och båda har innan denna matchen troligtvis skaffat sig 4-2 i matcher då de båda möter spelare de är stora favoriter mot. Därmed blir denna matchen troligtvis matchen som avgöra vem av de två som blir trea, och vem som blir fyra i gruppspelet. Vad det spelar för roll? Jo, fyran möter ettan i semifinal, medan trean normalt sett får en lite lättare semifinal då han ställs mot tvåan i gruppspelet.

Mendes är som sagt här uppe och kommer nog att ta sig till slutspelet. Men en lite besvikelse tycker jag att han varit då jag tycker han sitter inne på en högre kapacitet än vad han fått ut än så länge. Tycker han kan det mesta rent spelmässigt, hyfsat tung forehand och spelar rätt tight. Varför är han inte bättre än vad han är då undrar säkert ni? Ja han är väl helt enkelt för medelmåttig på allt. Men ja, konstigt det där ibland.

Shmyrev den gamle räven. Har varit med i hundra år och när man tror att han lagt racket på en avlägsen hylla så dyker han upp igen. Svårt att säga vad han är bra på egentligen, men gammal och full av rutin med bra blick för spelet kanske? Duktig på att faktiskt skrapa hem några segrar utan att det ser speciellt bra ut.

Två relativt kloka herrar rent taktiskt som möts. Vem tar de smartaste besluten? Svårt att säga. Men jag tycker att Mendes överlag är den bättre spelaren och borde vara större favorit än så här tycker jag. Detta kan visa sig vara en viktig match för att undvika den bästa spelaren i gruppspelet i semifinalen, så de borde vara taggade och jag tycker att Mendes ska vara den spelaren med bäst kunskaper här.

1.80 på raka segern för Mendes spelar jag med 6/10 units.

3-2?

Lycka till

This is the stats tab
This is the post tip