Det är en lång dag för spelarna i challenger series. Och jag ska ta ett spel från en av dagens sista matcher. Så sent som 20.40 spelas den.

Muramatsu – Horejsi

Vad gör Muramatsu här egentligen? Känns som en vettig fråga att ställa sig då han med detta framträdande blir i särklass den bästa spelaren som spelat challenger series, åtminstone de senaste åren. Vet att han spelade några för något år sedan, men då var han inte lika bra som han är nu. Han ligger just nu 42a i världen, vilket betyder att han har rasat 10-15 placeringar senaste månaderna. Men det visar att han är en duktig spelare.. Hur som helst, han är en defensivspelare med korta nabbar på backhand. Vilket gör att han blir mycket vassare i bollarnas första slag, jämfört med de som spelar med långa nabbar. En bra offensiv har han tillsammans med en bra serve. Ja ni, en riktigt bra spelare helt enkelt!

Horejsi då, jämförelsevis med Muramatsu så skulle jag uppskatta att Horejsi hade legat ungefär runt 170-230 på världsrankingen ifall han var ute och tävlade på touren. Horejsi har mött Chtchetinine och Huszjak mängder av gånger och är ärligt talat relativt bra mot deff. Men normalt sett är en sån som Chtche knapp favorit mot Horesji, och här är det en deff som är 2-3 step över Chtche som ska mötas. Horejsi har även lite enklare att möte deffar som Chtche och Huszjak just för att de inte har sån vidare bra offensiv, han kan därför spela mer i lugn och ro än vad han kommer få göra här. Hans oerhört stora krigarhjärta kommer definitivt inte vika ner sig här. Men frågan är om hans hjärna kommer förstå vad som händer med Muramatsus oregelbundna spelstil.

Nej ni, klasskillnaden ska vara för stor här. 1.66 duger gott. Sen är det just det, detta är challenger series, sent på kvällen efter en lång dag. Har japanen full fokus? Har han det ska detta inte vara några problem trots att Horejsi är en förhållandevis duktig spelare. Men jag förutsätter att japanen krigar på dagen ut.

Muramatsu -1.5 till 1.66 spelar jag därför med 6/10 units.

3-0?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip