Första rekade matchen spelas 11.30. Vi tar en till vid 13.15. Ännu en match där jag tycker att favoriten är lite väl stor favorit enligt oddsen. Så nu hoppas vi att kineserna inte vaknar på sina bästa sida idag!

Kvartsfinal
Omar Assar (31) - Yan An (14)

Omar Assar rekar jag för tredje dagen i rad. Så jag tänker inte vara långrandig. Men han är en väldigt bollsäker spelare som är duktig på att hitta vinklar med både backhand och forehand, men hans största styrka är hans snabba och effektiva spel i backhanddiagonalen. Bra press och tryck och tempo som är vägvinnande mot väldigt många. Inte minst mot världssjuan Wong som inte hade mycket att säga till om när det blev backhand-backhand dueller.

Yan An är rätt lik den tidigare rekens Fang Bo. Otacksam uppgift då han är en av världens bästa spelare, men är inte tillräckligt bra för att ta plats i det kinesiska mästerskapslaget då dom är alldeles för bra. Lik Fang Bo även på det sättet att han besitter en av världens absolut hårdaste forehands. Kanske aningen vassare forehand överlag och lite tamare backhand. Men bra i serve-returspelet.

Hur blir matchen? Jag tror och hoppas att Assar fortsätter att spela lika bra i backhanddiagonalen som han gjort tidigare under turneringen, det måste han för att kunna störa Yan An. Men gör han det så är mycket vunnet. Yan An spelar så pass hårt med forehand att jag tror att Assar inte kommer kunna försvara sig lika bra som han tidigare gjort mot tidigare motståndare.

Assars makalösa form måste ju bara fortsätta turneringen ut. Det tillsammans med rätt spelbild så tror jag att Assar absolut kommer att störa kinesen här.

Omar Assar +2.5 set till 2.20 spelar jag med 8/10 units.

3-4 till Yan An?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip