Avslutning av veckans challenger series. Och Det ska vi försöka att avsluta fint så vi kan avnjuta fredagsmyset ikväll. Och matchen jag rekar kan kommer med största sannolikhet betyda väldigt mycket inför slutspelet.

Santos - Shamruk

Spelarnas matchkvoter inför dagen

Santos 4-2 +6 i set.
Shamruk 3-2 + 3 i set.

Shamruk har innan denna matchen spelas en kamp mot Kadlcek kvar. Kadlcek står på 4-1 i matcher. Om Shamruk vinner mot Kadlcek, eller förlorar med 2-3 så kommer den avslutande matchen mot Santos att vara betydelsefull gällande de fyra slutspelsplatserna.

Santos rekade jag i förrgår. Var snett på det då han visade högre nivå än jag kunde tro att han skulle sitta inne på. Både en annan tyngd och framförallt säkerhet i spelet jämfört med vad jag trodde han skulle ha. Han visade att hans karriär inte alls har stagnerat. Nu ska jag inte hylla honom till skyarna, för så bra är han inte. Men han har riktigt bra läge att gå till slutspel här.

Shamruk är en av de vitryssarna som faktiskt Vitryssland verkar satsa på. Tävlar ofta internationellt och man kan tycka att med de chanser han fått så borde han ha tagit fler skalper internationellt. Men han har det tungt och det visar väl att han faktiskt inte är bättre än vad resultaten visar. Rätt intetsägande spelstil egentligen, men likt många andra öststatare så relativt svag i serve-retur men fin träff på bollen. Men egentligen rätt vek i det mesta i spelet, blir det lite högre tempo har han svårt.

Hur blir matchen? Jag tror att Santos är knappt bättre i serve-retur, men har kapaciteten att spela med ett tempo som Shamruk inte klarar av. Lägg där till att ifall Shamruk förlorar stort i första matchen så är han med största sannolikhet utslagen och har svårt att se att han är speciellt motiverad i så fall.

1.72 på rak seger för Santos spelas med 6/10 units.

3-1?

Lycka till

This is the stats tab
This is the post tip